Moskva Pank: me ei tulnud sõdima

Alyona Stadnik 22. aprill 2014, 12:38

Täna toimus Eesti Krediidipanga aktsionäride koosolek, mis võrreldes sügisesega möödus rahulikult. Moskva Panga esindaja Paul Keres märkis enne koosolekut nõukogu esimehele Andrus Klugele, et nad ei tulnud täna mingit sõda pidama.

Aktsionäride koosoleku päevakorras oli kolm punkti: panga ja konsolideerimisgrupi 2013. aasta majandusaasta aruande kinnitamine, panga 2013. aasta majandusaasta kasumi jaotamine ja panga 2014. aasta majandusaastaks audiitori nimetamine ja audiitorile tasu maksmise korra nimetamine.

Krediidipanga juhatus pakkus koosoleku juhatajaks advokaadibüroo Tark Grunte Sutkiene partneri Hannes Vallikivi. Moskva pank esitas alternatiivse koosoleku juhataja kandidaadi Toomas Tamme, Glikman Alvin ja Partnerid Advokaadibüroost.

Aktsionäridest hääletas 59,92% Toomas Tamme poolt, kes asus ka koosolekut juhatama. Vallikivi poolt oli 33,3% aktsionäridest.

2013. aasta aruanne esitamine

„Krediidipangal läks eelmine aasta igas mõttes väga hästi, ehkki majanduskeskkond jäi ootustele tugevalt alla,“ kommenteeris Krediidipanga juhatuse esimees Valmar Moritz. „Krediidipanga turuosa on Eesti turul väike, bilansi järgi 1,3%.“

Krediidipanga bilansimaht kahanes mullu 259,6 miljoni euroni ja hoiused langesid 211,9 miljoni euroni, samas laenudemaht kasvas, lisas ta.

Selleks aastaks on plaan, vastavalt panga strateegiale aastateks 2013-2015, laiendada ettevõte finantseerimist ning toodete valikut. Koosolekul kinnitati eelmise aasta majandusaasta aruanne ühehäälselt.

Panga kasumiks kujunes mullu 445 957,38 eurot, panga ettepanek on kanda 22 297,87 eurot reservkapitali bilansireale ning 423 659,51 eurot järgmistele perioodidele kogunenud kahjumi katteks. Ka see päevakorrapunkt võeti ühehäälselt vastu.

Kolmandas punktis tekkis erimeelsus

Krediidipanga juhatus tegi ettepaneku valida panga audiitorbürooks Deloitte Audit Eesti, kes on viimased kolm aastat panka auditeerinud. Moskva Pank omakorda tegi ettepaneku valida audiitorbürooks PricewaterhouseCoopers. Seejuures Deloitte Eesti pakkumine oli umbes 25 000 euro võrra odavam.

Aktsionäri East Capital Eastern Europe esindaja advokaat Anto Kasak ütles, et koosolek peaks valima audiitoriks Deloitte Eesti. „Miks rikkuda toimivat süsteemi. Oleme seisukohal, et peaks toetama audiitorit, kellega on koostöö sujunud ja odavam," märkis ta. Hääletus andis siiski vastupidise tulemuse.

Deloitte Eesti poolt hääletas 26,12% ja vastu 59,92% aktsionäridest ning ülejäänud olid erapooletud. PricewaterhouseCoopers sai 69,9% poolt- ja 25,2% vastuhäält. Koosolekul võeti vastu otsus, et Krediidipanka auditeerib PricewaterhouseCoopers.

Koosolekul oli kohal ka Moskva Panga asepresident Aleksandr Jaškin, kes keeldus kommentaare jagamast. Tema sõnul vastab kõigile küsimustele Moskva Panga pressiosakond. Väitele, et pressiosakonnast ei tule esitatud küsimustele vastuseid, märkis ta, et see on siiski nende töö. "Meie kommenteerime kohtus," märkis ta ning lisas, et suuraktsionärina seisavad nad kindlalt oma õiguste eest Krediidipangas.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. April 2014, 08:46
Otsi:

Ava täpsem otsing