Vare: Eesti võib kriisist võita

1321-aripaev 02. mai 2014, 11:06

Äripäeva sõsarleht Delovõje Vedomosti küsis Raivo Varelt, kas Venemaa seaduste ja majandussanktsioonide karmistumisest võib olla Eesti kasu. „Jah, Eesti võib sellest võita, kusjuures kahest otsast,“ sõnas Vare.

„Ühelt poolt Euroopa firmad, kes ajavad äri Venemaal, ei soovi enam asuda Vene õigusruumis. Miks? Sest neile vaadatakse halvasti läänes. Eelkõige pankurid – just nende arvamus loeb. Seepärast eurooplased hakkaavad soovima kanda oma Vene firmad üle Euroopa Liitu. Aga miks mitte Eestisse?“ selgitas Vare.

Lisaks võib Eesti sarnaselt Lätiga võita ka Venemaa ärimeeste arvelt. „Vene ärimehed hakkavad soovima võimalust sobival ajahetkel lahkuda Euroopasse, et mitte sattuda oma riigis surve alla. Selleks ei vaja nad mitte ainult Schengeni viisat või kinnisvara Euroopa Liidus, vaid ka töötavat äri seal,“ rääkis Vare.

Ta möönis, et nimetatud kasu saab Eesti vaid juhul, kui Venemaal ei lubata karistamatult Ukrainat rünnata. „Vastasel juhul võib ohtu sattuda hoopis Eesti ise,“ sõnas Vare.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. May 2014, 11:30

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing