8. mai 2014 kell 9:27

Üürikorter nõuab 14% rohkem raha kui mullu

Eesti madalat inflatsiooni kiirendas aprillis kõige rohkem suur korteriüüri hinnakasv, teatas Eesti Pank.

Kõige rohkem kiirendas aprillis inflatsiooni üüri hind, mille aastakasv ulatus 14%ni, ütles Rasmus Kattai, Eesti Panga majanduspoliitika allosakonna juhataja.

Tema sõnul on üüri hinnakasv kiire juba kolmandat aastat järjest. "Ajavahemikul 2011–2012 tõusid üüri hinnad eluasemete ostu-müügitehingute hindadest oluliselt kiiremini, mistõttu oli kinnisvara ostmine üürimisest kasulikum. 2013. aasta algul kasvutempod võrdsustusid ning aasta lõpus kasvasid eluaseme hinnad juba üüri hindadest hoogsamalt."

Varem vedas üüri hindade kiiremat kasvu tema sõnul majapidamiste ettevaatlikkus eluaseme ostmisel ning nõudlus üüripindade järgi oli seetõttu suur. "Viimastel kuudel on üüri hindade kasvule hakanud suuremat mõju avaldama eluaseme hindade kasv," lausus ta.

Inflatsioon oli Eestis aprillis 0,2%.

 

Hetkel kuum