Liviko käive langes veidi

1321-aripaev 20. juuni 2014, 15:22

Liviko käive langes mullu veidi, kuid puhaskasumit teenis ettevõte tunamullusega võrreldes rohkem.

AS Liviko 2013. aasta auditeeritud konsolideeritud netokäive oli 135,2 miljonit eurot, milles sisaldub 66,4 miljonit eurot alkoholi aktsiisimaksu. Grupi auditeeritud konsolideeritud maksude ja amortisatsioonikulu eelne tulu (EBITDA) oli 5,1 miljonit eurot ning puhaskasum 2,7 miljonit eurot..

2012. aastal oli Liviko käive 136,5 mln eurot ning puhaskasumiks 2 mln eurot

AS Liviko eksportis 2013. aastal oma tooteid 29 turule, tuntumad kaubamärgid on Vana Tallinn ja Viru Valge. Vana Tallinn Cream´i eksport kasvas aastaga 25 protsenti ja Vana Tallinna likööri eksport 9,5 protsenti.

„Eksportturgudel seisime silmitsi mitmete negatiivsete teguritega - Jaapani jeeni kursi kiire langus, Hiina turu tarnete peatumine ja Venemaa tax free sektoris viinadele riiklikul tasemel miinimumhinna kehtestamine. Sellele vaatamata suutis Liviko eksporti aastaga märkimisväärse viie protsendi võrra kasvatada,” ütles Liviko juhatuse esimees Janek Kalvi.

2013. aastal kasvatas Liviko Eesti turul importtoodete müüki, importalkoholi müügitulu kasvas mullu 15 protsenti. Jõudsalt kasvas ka horeca (hotellid, restoranid, kohvikud) sektori klientide hulk.

AS Liviko Läti tütarettevõte SIA Liviko müük oli varasema aasta tasemel, kuid ettevõte lõpetas 2013. aasta 8,3 protsendise kasumi kasvuga. Leedu tütarettevõte UAB Liviko kasvatas 2012. aastaga võrreldes müügitulu 19 protsenti, kuid hoolimata mitmetest ettevõttes läbiviidud struktuurilistest muudatustest ja juhtimiskorralduse kohandamisest, lõpetas majandusaasta siiski kahjumiga.

AS Liviko grupi 2013. aasta majandustulemustesse on konsolideeritud Eesti emaettevõtte AS Liviko, Läti tütarettevõtte SIA Liviko ja Leedu tütarettevõtte Liviko UAB.

Eesti, Läti ja Leedu riigieelarvesse maksid AS Liviko grupi ettevõtted kokku 66,4 miljonit eurot alkoholi aktsiisi, millest Eesti riigieelarvesse läks 50,4 miljonit eurot, Läti riigieelarvesse 12,6 miljonit eurot ja Leedu riigieelarvesse 3,4 miljonit eurot.

AS Liviko ekspordib 29 turule: Kanada, USA, Venemaa, Ukraina, Valgevene, Šveitsi, Austria, Saksamaa, Suurbritannia, Prantsusmaa, Läti, Leedu, Soome, Rootsi, Norra, Hollandi, Taani, Austraalia, Tšiili, Tai, Jaapan, Hiina, India, Gruusia ja Türgi. 2013. aastal sisenes Liviko neljale uuele eksportturule, milleks olid Aserbaidžaan, Usbekistan, Iisrael ja Portugal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. June 2014, 15:22
Otsi:

Ava täpsem otsing