Võlausaldajad: minister pole süütu

30. juuni 2014, 12:21

Autorollo hagis enim nõudeid omava OÜ Port One juhatuse liikmed Ülle ja Teet Järvekülg vastasid Keit Pentus-Rosimannuse pöördumisele, et on veendunud, et minister pole süüst puhas.

Järgneb Ülle ja Teet Järvekülje kirjalik vastus Pentus-Rosimannuse avaldusele :

"Ühe ja põhilise võlausaldajana Autorollo pankrotiasjas peame vajalikuks vastata Keit Pentus-Rosimannuse reedesele avaldusele, milles ta viitab umbisikuliselt alatutele inimestele, kes teda isiklikult vaenavad. Ei, tegemist on konkreetsete Eesti inimestega, kelle õiglustunnet Autorollo kantimisskeemi läbiviimine tugevalt kõigutas.

See, et ministrit kaasvastutajaks ei mõistetud (Harju maakohus jättis Autorollo hagi minister Pentus-Rosimannuse suhtes täielikult rahuldamata - toim), ei tähenda, et ta süütu on. Pankrotimenetluses lihtsalt puuduvad piisavad hoovad kõigi seoste uurimiseks, me ei ole kriminalistid. Vaatamata sellele on meil veendumus, et minister ei ole antud asjas süüst puhas.

Alul väitis minister, et tal ei ole Autorolloga mingit pistmist, seejärel tutvustas ta end Autorollo "postiljonina". Tegelikult osales ta näiteks sisulises kirjavahetuses Autorollo otsustajate ringis. Ja veel - nagu Väino Pentus vande all kohtule selgitas - tasuti Keit Pentus-Rosimannuse Viimsi maja eest Autorollost võetud rahaga. Erinevaid episoode koos vaadeldes saame ka aru, miks minister ajakirjanikele Autorollost rääkides valetas - ta ju teadis, mida seal korda oli saadetud, ja oli sellest ka kasu saanud.

Avalik hala ja võltsbravuur, justkui minister oleks saanud kohtus suurvõidu, ja umbisikuline mustamine ehk jutt väljapressijatest, ei tee au inimesele, kes meie riigis ülisuurt vastutust kannab. Me ei taha kuulda 5. klassi stiilis luiskelugusid inimestelt, kes on ühiskonnas olulisel postsioonil - see alandab meid kõiki. Miks minister ja tema abikaasa ei tulnud kohtusse selgitusi andma, olles oma süütuses veendunud?

Ühes oleme ministriga ühel meelel - tunneme kaasa tema isale, keda sebijad kilbina kasutasid.

Nii palju veel, et jutt võlausaldajate rikastumisest antud asja najal on absurdne. On selge, et antud pankrotimenetluse ülalpidamine on heategevuslik ettevõtmine.

Kogu asja juures oleme tunnetanud kaht asja - esiteks, musta valgeks rääkimise soov on endistel autorollotajatel äärmuslik, teiseks, samamoodi nagu meie sellest asjast aru saame, saab sellest aru enamik mõtlevaid inimesi. Jõudu uurijatele!"

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. July 2014, 12:54

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing