Päev börsil: Aasia turud languses, kuld tõusuteel

Juhan Lang 09. juuli 2014, 10:02

Aasia aktsiaturud tegid täna kahe kuu suurima päevasisese kukkumise ning veidi langesid eile ka maailma aktsiaturud. Tõusulainel oli kuld ja pallaadium, millest viimane sulgus 13 aasta kõrgeimal tasemel.

Aasia MSCI Asia Pacific Index langes 0,8%, Hong Kong Hang Seng indeksit vedasid 1,2% allapoole kasiinooperaatorite aktsiad. Kuld tõusis 0,4%, 1323,88 dollarit untsist ja pallaadium kauples 873,90 dollarit untsist. Hongkongis asuva Wing Fung Financial Groupi analüütik Sarah Xie ütles Bloombergile, et kulla tõusu toetasid nõrk dollar ja aktsiaturgude tagasitõmbumine.

Hiina tarbijahinnaindeks tõusis võrreldes eelmise aasta juuniga 2,3 protsenti. USA S&P 500 indeks langes eile 0,7% ja Nasdaq langes 1,4%, mis on suurim päevasisene langus alates maist.

Craigs Investment Partnersi juht Mark Lister märkis, et praegu oleks rumal teha börsidel suuri panuseid - pigem peaks valmistuma turgude tagasitõmbumiseks. „Praegu me ilmselt liigume mõõdukamasse kasvu ja tulude perioodi,“ selgitas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. July 2014, 10:47

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing