Suured tegijad usuvad kulda

Mait Kraun 18. august 2014, 15:22

Tuntud investor George Soros kahekordistas oma firmas Soros Management LLC kullakaevanduste aktsiate hulka ja 2007. aastal kinnisvaraturu langusega varanduse teeninud John Paulson jättis oma suure kullapositsiooni muutmata.

Legendaarne investor Soros peaaegu kahekordistas oma osalust USA börsil kaubeldavates kullakaevanduste fondides (ETF) ning investeeris ka uutesse kaevandustesse. See viitab, et riskifondide suured nimed usuvad jätkuvalt kollasesse metalli, vahendas CNBC.

Investorid pööravad Sorose ja Paulsoni tegevusele suurt tähelepanu, sest nad annavad parima ülevaate, kuhu niinimetatud tark raha liigub. Antud pildis on küsimus, kas tark raha on muutnud oma perspektiive kulla kui inflatsiooni ja majandusliku ebakindluse turvasadamana.

Pikaajalise kullainvestori John Paulsoni ettevõte Paulson & Co omas 30. juuni seisuga börsil kaubeldavas fondis (ETF) SPDR Gold Trust 10,2 miljonit osakut, mille koguväärtus on 1,31 miljardit dollarit.

See tähendab, et Paulsoni ettevõtte kullapositsiooni väärtus on teises kvartalis suurenenud 45,3 miljonit dollarit, sest kulla hind on tõusnud 3,5 protsenti.

Pärast eelmisel aastal toimunud suurt hinnalangust hakkasid fondid aasta alguses uuesti kulda ostma. Esimeses kvartalis tõusis hind 6,5 protsenti.

„See näitab, et suured tegijad usuvad jätkuvalt kulda,“ ütles toormetesse investeerimisega tegeleva ettevõtte LOGIC Adivsors partner Bill O’Neill.

Paljud kullainvestorid on aga ettevaatlikud, sest väljavaated USA majandusele on paranemas, mis edasisel jätkumisel sunnivad Föderaalreservi tõstma intressimäärasid.

Investorid jagunevad mitmesse leeri – paljud ütlevad, et kullamull on lõhkenud ning hinnalangus jätkub peatselt. Teised ütlevad, et kulla hind jääb edaspidi muutumatult külgsuunas liikuma. Valdav vähemus aga usub, et kulla hinnatõus ei ole veel läbi – optimistlikumad arvavad, et hind võib ületada isegi 5000 dollari piiri.

Hetkel on kullauntsi hind 1300 dollari juures.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. August 2014, 08:09
Otsi:

Ava täpsem otsing