Saksa rahandusminister prantslastele: rahapidu on läbi

Mait Kraun 29. august 2014, 15:50

Intervjuus Bloomberg TV-ga ütles Saksa rahandusminister Wolfgang Schäulbe, et Euroopa peab leidma viise majanduskasvu edendamiseks. Ta lisas, et Euroopa Keskpank on sekkumises oma piirid  ületanud.

Schäulbe teatas reeglite lõdvendamist pooldavale Prantsusmaa presidendile Francois Hollane’ile, et „lõdva rahapoliitikaga saab ainult aega osta“. Ta avaldas lootust, et Prantsusmaa täidab fiskaalpoliitika reegleid, milles on mitmeid kordi juba kokku lepitud.

„Turgude likviidsus ei ole liiga madal ja ei ole ka isegi liiga kõrge. Seega ma arvan, et rahapoliitika instrumendid on otsas ja me vajame investeeringuid,“ ütles Schäulbe. Tema meelest ei ole lõtv rahapoliitika enam lahendus. „Me peame investorite, turgude ja tarbijate usalduse taastama.“

„Ausalt öeldes ma ei usu, et EKP-l on vahendeid deflatsiooniga võitlemisel,“ teatas Schäulbe. „Euroopas on hetkel väga tähtis, et iga Euroopa Liidu riik peaks reeglitest kinni, mis suurendavad meie konkurentsivõimet.“


 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. August 2014, 15:51
Otsi:

Ava täpsem otsing