• Jaga lugu:

  Microsoft koondab Soomes 1050 kohta

  Microsoft teatas reedel, et koondab Soomes 1050 töökohta ja esialge plaani kohaselt sulgeb ka Oulus asuva tootearendusüksuse, kus on tööd saanud ligikaudu 500 inimest, kirjutab Helsinkin Times.

  Eelmisel kuul teatas USA tarkvarahiiglane, et peab koondama Soomes maksimaalselt 1100 töökohta. Ettevõte on kinnitanud, et pakub koondatud personalile finantstuge ja meenutas, et neil on ka hulk vabu kohti.
  Microsoft omandas aprillis Nokia kahjumis olnud mobiiliüksuse 5,44 miljardi euro eest ja tehingu osana tuli Microsofti palgale 25 000 endist Nokia töötajat üle maailma, sealhulgas 4700 Soomest.
  Samas on nõudlus Nokia mobiilide järele teravalt langenud järjest viimased kolm aastat. Mobiiliüksus on olnud kahjumis alates 2012. aastast, hoolimata Nokia ulatuslikust vallandamislainest. Teisalt näitab hiljutine müügistatistika, et selle äri väljavaade võib paraneda.
  Microsoft on teatanud, et ettevõtte eesmärk on järk-järgult keskenduda teenustele ja seadmetele lisaks traditsioonilisele põhitegevusele tarkvara arenduse vallas. Ettevõte on seni tulutult otsinud läbimurret mobiilidele mõeldud operatsioonisüsteemide valdkonnas ja jäänud sellega konkurentidest sammuvõrra maha teenuste osas.
  Sellest hoolimata on Microsoft endiselt äärmiselt kasumlik firma. Eelmisel majandusaastal oli ettevõtte netokäive 58,6 miljardit eurot ja ärikasum 20,2 miljardit eurot.
  Teine USA ettevõte Broadcom, mis on pooljuhtide tootja, teatas eelmisel kuul, et koondab Soomes ligi 600 inimest, kellest enamik on Oulus. Vastusena on lubanud Soome tööhõive- ja majandusministeerium pakkuda 5,25 miljoni euro suurust hädaabisüsti, et aidata linnal toime tulla Microsofti ja Broadcomi koondamistega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Nädala raadiohitid: edukate naiste õppetunnid ja muudatused ühisrahastuses
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.