Rainer Saad • 10. september 2014 kell 8:32

Microsoft lähedal mitmemiljardilisele ostule

Microsoft peab läbirääkimisi Rootsi ettevõttega Mojang AB, et firma ära osta, ütles asjaga kursis olev inimene The Wall Street Journalile.

Tehingu väärtus võib olla umbes 2 miljardit dollarit (1,55 miljardit eurot) ning see võidakse sõlmida juba sel nädalal. Mojang AB on populaarse mängu „Minecraft” looja.

Mojang AB ostmine tooks lisa Microsofti videomänguüksusele ajal, mil konkurents mängukonsoolide turul on suurenenud. Aprillis teatas Microsoft, et on müünud juba 5 miljonit Xbox One'i. Aprillis avalikustas ka Sony enda PlayStation 4 müüginumbrid, mis ulatusid 7 miljonini. Sony teatel on tal raske vastata tarbija nõudlusele.

Microsoft on praegu viimas läbi ettevõttesisest muutust. Järgmisel aastal kavatseb tehnoloogiahiid vähendada 18 000 töökohta, mis on umbes 14% Microsofti 127 000 tööjõust. Analüütikute teatel on see oodatust palju rohkem. „Meie, nagu ka enamus inimesi, ootasime 5000-6000 töökoha vähendamist,” ütles Evercore Partnersi tehnoloogiaanalüütik Kirk Materne CNBC-le.

Hetkel kuum