4. september 2014 kell 14:18

Ukraina tahab Venemaale seina ette ehitada

Ukraina valitsusel on olemas plaan nimega "Ukraina ülesehitamine", mille üks olulisemaid tegevusi on projekt "Sein" - müür Venemaa ja Ukraina vahel.

Täna teatas Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk valitsuse istungil, et riik käivitab projekti "Sein", mis tähendab "lähema poolaasta jooksul reaalse riigipiiri rajamist Ukraina ja Vene Föderatsiooni vahele".

Sellise piiri ehitamisega tuli juba juunis välja Dnepropetrovski kuberner, oligarh Ihor Kolomoiski. Tema esitas presidendi administatsioonile mööda piiri kulgeva turvamüüri insenertehnilise projekti. Selle pikkus on 1920 kilomeetrit ning hind 100 miljonit eurot.

Kolomoiski projektis on tegemist tugeva metalltaraga, mille peal on tugevast terasest elektrivooluga okastraat. Müür tuleks ehitada Donetski, Harkovi ja Luganski oblasti piirile.

Hetkel kuum