• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kapo ametnik rööviti

  Reede hommikul kella 9 ajal võtsid Eesti Vabariigi territooriumil Luhamaa piiripunkti läheduses Venemaalt tulnud tundmatud isikud vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitsei ametnikult.

  “Eesti kaitsepolitsei tegeles salakaubajuhtumiga ja juhtumi lahendamise käigus tekkis intsident, mille raames FSB pidas kinni kaitsepolitsei töötaja,” selgitas justiitsminister Hanno Pevkur reedeöise valitsuse julgeolekukomisjoni istungi järel Delfile. “Selle lahendamisega me siis tegeleme.”
  Kapo peadirektor Arnold Sinisalu kinnitas reedesel pressikonverentsil, et hommikul kella 9 ajal ähvardasid Luhamaa piiripunkti läheduses Venemaa poolelt Eesti poolele liikunud isikud kaitsepolitseinikku relvadega ja viisid jõuga Venemaale.
  Kaitsepolitsei ametnik täitis teenistuskohustusi seoses piiriülese kuriteo tõkestamisega, teatas kapo. Inimröövile eelnes Venemaa suunalt operatiivraadioside segamine ja suitsugranaadi kasutamine.
  Kaitsepolitsei alustas esialgsele infole tuginedes kriminaalmenetlust karistusseadustiku vabaduse võtmise ning riigipiiri ja ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületamise paragrahvi alusel.
  Seoses intsidendiga kutsus Eesti välisministeerium välja Venemaa suursaadiku Eestis Juri Merzljakovi.
  Vene uudisteagentuur ITAR-TASS vahendas Vene julgeolekuteenistuse FSB avalike suhete osakonna teadet, et teenistus arreteeris Pihkva oblastis salaoperatsiooni käigus Eesti kaitsepolitsei ametniku.
  Teatest selgub, et Vene Föderatsiooni territooriumil vahistati kapo Tartu osakonna töötaja Eston Kohver. Eestlaselt konfiskeeriti FSB teatel laetud püstol Taurus, 5000 euro väärtuses sularaha ja luurega seotud eritehnikat.
  Vene meediakanalid vahendasid laupäeval videot, kus näidati FSB poolt kinni püütud Eesti kaitsepolitseiametnikku Eston Kohverit. Pilti jäi Eesti kaitsepolitseiniku toomine Moskva Lefortovo kohtusse, mis lubas Kohveri vahistada.
  Ka välisminister Urmas Paet ütles laupäeval Delfile, et reedel relva ähvardusel röövitud Kohver on viidud Moskvasse. “Me oleme eile õhtust alates taotlenud, et Eesti konsulil oleks võimalik temaga kokku saada. Seni ei ole me sellele positiivset vastust saanud. Käib töö ja suhtlemine Vene poolega selle eesmärgi nimel, et ta Eestisse tagasi saaks,” ütles Paet.
  Walesis NATO tippkohtumisel viibiv peaminister Taavi Rõivas ütles, et kaitsepolitsei ametnikult vabaduse võtmine on tõsine kuritegu. “Meie esmane ülesanne on teha kõik võimalik, et politseiametnik vabastada,” ütles Rõivas. “Ootame igakülgset koostööd ja õigusabi Venemaalt.”
  Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves kirjutas oma Facebooki kontol: “On vastuvõtmatu ja kahetsusväärne, et teisest riigist üle piiri tunginud isikud röövivad Eesti territooriumilt Eesti kodaniku. Ootan Eesti ja Vene võimude koostöös selle juhtumi kiiret lahendust.”
   
   
  Kommentaar
  Erakordne juhtum
  Jüri Pihl, endine kaitsepolitsei juhtTegu on kahetsusväärse juhtumiga. Minu ametiajal tuli kaitsepolitseinike rünnakuid ikka ette. Meil olid ju vabariigi algusaastad, tol ajal sai kapos üks inimene isegi haavata. Sellist juhtumit nagu reedel pole veel olnud.Mina ei paneks juhtumit poliitiliste põhjustega ühte patta. Alles meil käisid siin suured sõbrad külas, kes andsid Eestile väga julgustava signaali. See, et nüüd on juhtunud selline asi ühe ametnikuga – mina ei seostaks neid teemasid. Ent jällegi, ma ju ei tea asjaolusid ega soovi ka lähemalt kommenteerida.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
National Geographic muudab Eestis oma ilmumise põhimõtteid
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Putin käskis venelastel minna nädalaks palgalisele puhkusele
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.