Äripäev • 25. märts 2015 kell 6:15

Õigusteadlane: Eston Kohver võidakse vabastada

Piirilepe Venemaaga võib avada tee Eston Kohveri vabastamiseks  Foto: Andras Kralla, Äripäev

Tartu ülikooli õigusteaduskonna dekaan Jaan Ginter usub, et Eesti-Vene piirileppe sõlmimine võib kaasa tuua ka kaitsepolitseiniku Eston Kohveri vabastamise, kirjutas Õhtuleht.

Tartu ülikooli õigusteaduskonna dekaan Jaan Ginter rääkis Õhtulehele, et usub, et riigiduumasse saadetud Eesti-Vene piirilepingu ratifitseerimine annab märku, et Eesti-Vene suhetes võib toimuda pingete vähendamine, ütles Ginter.

Lepingu ratifitseerimist võib loodetavasti vaadata kui märki Eesti-Vene suhete liikumisest normaliseerumise suunas, st see võib tähendada sedagi, et ka muud asjad võivad piiritemaatika kõrval positiivselt liikuma hakata, ütleb Ginter, et nende hulgas võib olla ka Kohveri küsimus.

Kaitsepolitseinik Eston Kohveri tabas FSB septembri alguses Eesti-Vene piirilt.

Hetkel kuum