Birjo Must • 15. september 2014 • 1 min
Jaga lugu:

USA aktsiaturul varjatud mured

Kuigi USA aktsiaturud teevad endiselt rekordeid, hakkab kerkima investorite hirm, mis viib paljude ettevõtete aktsiad langusesse.

Umbes 47% Nasdaq Composite indeksisse kuuluvatest aktsiatest on oma viimase 12 kuu tipptasemelt kukkunud vähemalt 20%. Samal ajal on sama suure kukkumise teinud rohkem kui 40% Russell 2000 indeksi ning Bloomberg IPO indeksi aktsiatest.

See on kontrast Standard&Poor’s 500 indeksile, mis on tänavu sulgunud 33 korral oma rekordtasemel, näitavad Bloombergi kogutud andmed.

„Kolm aastat on möödunud sellest kui investorid nägid S&P 500 10%-list langust ja nad on hakanud vältima ettevõtteid, mis kannatavad turu kukkumisel kõige enam,“ märkis Hennessy Fundsi portfellijuht Skip Aylesworth.

S&P 500 indeks lõpetas 12. septembril oma viienädalase järjestikuse kasvuperioodi, kuna investorites kasvab hirm, et Föderaalreserv võib tõsta intressimäärasid varem, kui arvatakse. Sel aastal on indeks kerkinud 7,4%. Russell 2000 indeks on kukkunud 0,3% ja Bloombergi IPO indeks tõusnud 3,4%.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt