USA aktsiaturul varjatud mured

Birjo Must 15. september 2014, 13:24

Kuigi USA aktsiaturud teevad endiselt rekordeid, hakkab kerkima investorite hirm, mis viib paljude ettevõtete aktsiad langusesse.

Umbes 47% Nasdaq Composite indeksisse kuuluvatest aktsiatest on oma viimase 12 kuu tipptasemelt kukkunud vähemalt 20%. Samal ajal on sama suure kukkumise teinud rohkem kui 40% Russell 2000 indeksi ning Bloomberg IPO indeksi aktsiatest.

See on kontrast Standard&Poor’s 500 indeksile, mis on tänavu sulgunud 33 korral oma rekordtasemel, näitavad Bloombergi kogutud andmed.

„Kolm aastat on möödunud sellest kui investorid nägid S&P 500 10%-list langust ja nad on hakanud vältima ettevõtteid, mis kannatavad turu kukkumisel kõige enam,“ märkis Hennessy Fundsi portfellijuht Skip Aylesworth.

S&P 500 indeks lõpetas 12. septembril oma viienädalase järjestikuse kasvuperioodi, kuna investorites kasvab hirm, et Föderaalreserv võib tõsta intressimäärasid varem, kui arvatakse. Sel aastal on indeks kerkinud 7,4%. Russell 2000 indeks on kukkunud 0,3% ja Bloombergi IPO indeks tõusnud 3,4%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. September 2014, 16:40

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing