Mait Kraun • 24. september 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Hiina Keskpanga juht võib vahetuda

Hiina keskpanga juht Zhou Ziaochuan, kes on olnud pidev vabaturu reformide pooldaja, võib kaotada töökohtade ümberkorralduse tõttu oma töö 

Wall Street Journali sõnul tahab Hiina president Xi Jinping praeguse keskpanga juhi Zhou välja vahetada. Kõige suurem kandidaat Hiina Keskpanga juhi kohta üle võtma on Guo Shuqing, kes on endine pankur ning väärtpaberituru regulaator. Praegu on Shuqing Shandongi provintsi kuberner.

Leht kirjutab, et Xi tahab valitsuses, sõjaväes ja kommunistlikus parteis saada rohkem liitlasi ning kaaskondlasi. Personali muudatusi oodatakse järgmisel kuul, mil toimub partei suurem koosolek. Info andsid Wall Street Journalile ametnikud, kes on kõnealuste plaanidega kursis.

Samas pole keskpanga juhi osas lõplikku otsust tehtud. Wall Street Journalile ütles Hiina Keskpank, et 66-aastane Zhou niipea oma ametist tagasi ei astu.

Zhou on juhtinud keskpanga juba 2002. aastast alates. Ta on teinud laiahaardelisi rahandusreforme, mis on sünnitanud uusi kapitaliturge. Ta liberaliseeris intressimääru ning lõhkus Hiina jüääni ja USA dollari vahelise fikseeritud kursi.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt