Alyona Stadnik • 21. oktoober 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Totali juhi huku taga lennujaama purjus sahamees?

Totali juht Christophe de Margerie   Foto: AFP

Prantsuse naftaettevõtte Total juht Christophe de Margerie hukkus eile südaöö paiku Moskva Vnukovo lennuväljal toimunud lennukatastroofis. Tema eralennuk põrkas kokku rajal olnud lumekoristusmasinaga, mille juht oli alkoholijoobes, vahendab gazeta.ru.

Eralennuk Dassault Falcon 50, mille pardal oli Totali juht Christophe de Margerie, startis ööl vastu tänast Moskvast Pariisi. Hoovõtu ajal riivas lennuki vasak tiib rajal olnud lumekoristusmasinat. Kokkupõrkest pööras lennuk ümber ning süttis põlema, teatas Vnukovo lennuvälja pressiteenistus. Start anti lennukile plaani järgi ning nähtavus stardirajal oli 350 meetrit, täpsustati pressiteates.

Lisaks de Margerie'le oli lennukis veel Prantsusmaa kodanikest stjuardess ja kaks kaptenit, kes samuti hukkusid.

Lumekoristusmasina juht kannatada ei saanud, kuid esialgne uurimine tuvastas, et ta oli alkoholijoobes.

Venemaa tsiviillennundusagentuuri Rosaviatsija erikomisjon tegeleb õnnetuse asjaolude väljaselgitamisega. Algatatud on kriminaaljuurdlus.

Naftakontsern Total saatis eile pressiteate, milles mälestatakse oma juhti. Christophe de Margerie oli tuntud Venemaale määratud sanktsioonide vastasena ning ta oli president Vladimir Putini kauane hea tuttav. Ka seekordsel visiidil kohtus de Margerie Putiniga. De Margerie oli tagasiteel iga-aastaselt kohtumiselt välisinvesteeringute konsultatiivnõukoguga, millest võttis osa ka Venemaa peaminister Dmitri Medvedev.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt