• Jaga lugu:

  Häkkerid murdsid sisse Valge Maja arvutivõrku

  Valge MajaFoto: Bloomberg

  Häkkerid on sisse murdnud arvutivõrku, mida kasutavad USA presidendi Barack Obama tippnõunikud.

   Obama administratsioon on andnud sissetungi kohta vähest informatsiooni. Häkkerid sattusid Valge Maja võrku ning nad ei kasuta oma vahendeid "hävitava küberrünnaku ettevalmistamiseks," ütles üks ametnikest."Kindlasti mitmed osapooled näevad meie võrku ahvatleva sihtmärgina, et saada kätte tundlikku valitsuse teavet," lisas ametnik.Häkkerid kasutavad erinevaid nuhkvara tööriistu, et varastada faile või jälgida, mida arvutis parasjagu tehakse.Valge Maja siiski ei kinnita, millises mastaabis või millise iseloomuga rünnak toimus. Avaldamata jäeti ka rünnaku toimumise täpsem aeg.Tõenäoliselt toimus rünnak siiski eelmisel nädalal. On teada, et reedel tekkisid Valge Maja arvutites mitmed katkestused. Obama administratsiooni ametnik ütles, et nende küberturvalisuse meeskond tuvastas sissemurdmise ning "võttis vastu kohesed meetmed" selle takistamiseks. See segas ka personali tööd.Valitsuse ametnikud ei ütelnud, kes rünnaku korraldasid. Küll aga andsid nad märku, et on teadlikud, kes rünnakud läbi viisid.Administratsiooni töötajate sõnul oleks võinud ka hullemini minna. Võrgustikus, kuhu sisse murti, ei olnud salastatud informatsiooni. See teave ei olnud ka riigi julgeoleku seisukohalt niivõrd tähtis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Nädala raadiohitid: edukate naiste õppetunnid ja muudatused ühisrahastuses
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.