• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aasta ettevõtja Jüri Raidla: lõin advokaadibüroo pärast töötuks jäämist

  Aasta ettevõtjale Jüri Raidlale andis eile auhinna üle president Toomas Henrik Ilves.Foto: Andres Haabu

  Eile aasta ettevõtjaks valitud Advokaadibüroo Raidla Lejins & Norcous OÜ omaniku Jüri Raidla sõnul ajendas teda oma äri looma töötuks jäämine pärast ministriameti pidamist.

  Eile õhtul Swissoteli ballisaalis Ernst & Young Baltic ASi eestvedamisel toimunud pidulikul õhtusöögil kuulutati Eesti Aasta Ettevõtjaks 2014 Advokaadibüroo Raidla Lejins & Norcous OÜ omanik Jüri Raidla. Ettevõtja elutööpreemia pälvis pikaajaline ettevõtja, OÜ Merinvest nõukogu esimees ja omanik Enn Meri, teatas Ernst & Young Baltic AS.
  Eesti aasta ettevõtja 2014 kuulutas välja ürituse patroon president Toomas Hendrik Ilves, kes märkis oma kõnes, et tänastele finalistidele on toonud edu pühendumine ja pikaajaline panus oma valdkonda, mida valatakse oma toodetesse ja teenustesse. Kõigi nende edu võtmeks on teistest suurem nutikus ja pikk pilk tulevikku. Ühtlasi on nad kõik edukaks saamisel läbinud kriisikoolituse. Eriti viimane suur kriis oli seejuures oluline ja need, kes suutsid selle läbida, on täna veelgi tugevamad.
  Eesti aasta ettevõtja 2014 Jüri Raidla kinnitusel ei olnudki oma firma loomine algselt tema enda idee, vaid see tuli tema headel Prantsuse kolleegidel. Teda ajendas ettevõtet looma eelkõige asjaolu, et jäi 1992. aastal peale ministriameti pidamist töötuks.
  Peale advokaaditöö on talle olulised veel kolm teemat: Eesti riigireform, Eesti ja Euroopa Liidu tulevik ning isiklik tammik kodutalu õues. „Eesti riiki on tulevikus vajalik hakata pidama oluliselt väiksema institutsionaalse koosseisuga, oluliselt väiksema bürokraatiaga ja oluliselt suurema efektiivsusega ja seejuures märkimisväärse kokkuhoiuga,“ rääkis Raidla teda tutvustavas videos.
  Oma tänukõnes sõnas Jüri Raidla, et advokaadiäri on materiaalses mõttes varatu äri. „Meil on ainult head kolleegid, nende mõistus ja mis veelgi tähtsam – nende pühendumus. Seal on kolm olulist mantrat: kiirus, siirus ja kvaliteet. Kui need on olemas, siis inimesed tulevad tagasi, leiavad tee tagasi. Kuid see ei ole piisav, et kolleegid tagasi tuleks. Sa ei saa seda tõugata, vaid pead ise vedama. Suur osa sellest tunnustusest kuulub, kallid kolleegid, ka teile. Ma tahan soovida seda, et järgnevtel põlvkondadel, ka minu lastelastel, oleks hoida sama hea Eesti, kui meil täna ja või veelgi parem.“
  „Jüri Raidla on oma tegevusega ettevõtjana, panusega seadusloomesse kui läbi isiklike töövõitude avaldanud väga pikaajalist ja olulist mõju sellele, milline meie riik täna on. Ja ka sellele, milline on Eesti tänane ärimaastik,“ sõnas konkurssi korraldava Ernst&Young Baltic ASi partner Ranno Tingas.
  Ettevõtja elutööpreemia pälvis Rootsis sündinud ja pikkajaliselt ettevõtjana tegutsenud OÜ Merinvest nõukogu esimees ja omanik Enn Meri. Ettevõte tegeleb Saaremaal väikeses Mullutu külas Euroopa autotööstusele kummist detailide tootmisega, olles täna üks suurimaid tööandjaid Saaremaal. Enn Merile andis elutööpreemia auhinna üle väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling.
  Varasemalt on Eesti aasta ettevõtja tiitli pälvinud Jaan Puusaag (Krimelte OÜ), Indrek Sepp (Pristis AS), Peter Hunt (Wendre AS), Taavi Kotka ja Priit Alamäe (Nortal AS) ning Ruth Oltjer (Chemi-Pharm AS) Peeter ja Priit Rebane (BDG Holdings OÜ).
   
  Swiss?tel Tallinn ballisaalis kuulutati välja EY Eesti Aasta Ettevõtja 2014 ja Elutööpreemia laureaat 2014.Foto: Andres Haabu
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Ettevõtjad teevad katkiste kristallkuulide kiuste kasvuplaane
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.