Putin lahkus G20 kohtumiselt varakult

16. november 2014, 09:08
Vladimir Putin G20 riikide tippkohtumisel.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141116/NEWS/141119722/AR/0/AR-141119722.jpg

Austraalias Brisbane’is G20 liidrite kohtumisel Ukraina kriisi pärast surve alla sattunud Venemaa president Vladimir Putin lahkus tippkohtumiselt enne ametlikku lõppu, põhjendades varast lahkumist unevõlaga.

Putin, kellelt lääneriikide liidrid nõudsid kahepäevasel kohtumisel Ukraina separatistide toetamise lõpetamist, teatas enne lahkumist, et selgitas kohtumist võõrustanud Austraalia peaministrile Tony Abbottile, miks ta on otsustanud varem lahkuda.

„Meil tuleb siit Vladivostokki lennata, mis on 9 tundi. Ja siis Vladivostokist edasi Moskvasse, veel 9 tundi,“ ütles Putin agentuuri Bloomberg vahendusel. „Ma rääkisin Tonyle sellest ja ta sai minust aru. Mingeid muid kaalutlusi ei olnud.“

Ukraina kriis varjutas kogu G20 tippkohtumist. Esmaspäeval arutavad ELi välisministrid võimalikke uusi sanktsioone Venemaa survestamiseks, ütles Saksamaa kantsler Angela Merkel, kel oli Putiniga Austraalias pikk kohtumine. Kohtumisel osales ka Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker.

Venemaa eitab jätkuvalt Ukraina separatistide aitamist. Putin ütles Austraalias ajakirjanikele, et pärast kahepoolseid kohtumisi on pooltel nüüd üksteisest Ukrainat puudutavas parem arusaamine.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    16. November 2014, 09:08
    Otsi:

    Ava täpsem otsing