Sirje Rank • 16. november 2014
Jaga lugu:

Putin lahkus G20 kohtumiselt varakult

Vladimir Putin G20 riikide tippkohtumisel.
Vladimir Putin G20 riikide tippkohtumisel.  Foto: Scanpix/Reuters

Austraalias Brisbane’is G20 liidrite kohtumisel Ukraina kriisi pärast surve alla sattunud Venemaa president Vladimir Putin lahkus tippkohtumiselt enne ametlikku lõppu, põhjendades varast lahkumist unevõlaga.

Putin, kellelt lääneriikide liidrid nõudsid kahepäevasel kohtumisel Ukraina separatistide toetamise lõpetamist, teatas enne lahkumist, et selgitas kohtumist võõrustanud Austraalia peaministrile Tony Abbottile, miks ta on otsustanud varem lahkuda.

„Meil tuleb siit Vladivostokki lennata, mis on 9 tundi. Ja siis Vladivostokist edasi Moskvasse, veel 9 tundi,“ ütles Putin agentuuri Bloomberg vahendusel. „Ma rääkisin Tonyle sellest ja ta sai minust aru. Mingeid muid kaalutlusi ei olnud.“

Ukraina kriis varjutas kogu G20 tippkohtumist. Esmaspäeval arutavad ELi välisministrid võimalikke uusi sanktsioone Venemaa survestamiseks, ütles Saksamaa kantsler Angela Merkel, kel oli Putiniga Austraalias pikk kohtumine. Kohtumisel osales ka Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker.

Venemaa eitab jätkuvalt Ukraina separatistide aitamist. Putin ütles Austraalias ajakirjanikele, et pärast kahepoolseid kohtumisi on pooltel nüüd üksteisest Ukrainat puudutavas parem arusaamine.

Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt