• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  TOP: vaata suuremaid riigifirmasid

  Sandor Liive juhtimisel kasvas Eesti Energia käive mullu ligi miljardi euroni.Foto: Andras Kralla

  Riigifirmade käibe TOPis troonivad energeetika- ning logistikaärid. Samas kiireimat kasvu tõi kütusekaubandus ning IT.

  Äripäev reastas tänavu esimest korda TOPi riigifirmad. Seadsime riigi osalusega äriühingud pingeritta kuue majandusnäitaja põhjal - 2013. aasta käive ja kasum, käibe ja kasumi kasv 2013. aastal, käiberentaablus ning varade tootlikkus.
  Iga näitaja põhjal reastati ettevõtted edetabelitesse, iga koht järjestuses andis kohale vastava arvu punkte. Kuue tabeli punktid liideti. Võitis kõige vähem punkte kogunud ettevõte.
  Kõige kiiremini kasvatas käivet riigi vedelkütusevaruagentuur ehk OSPA, mille tulu kerkis mullu 3,39 korda. Kasvu kiiruselt teisel kohal oli riiklik IT-firma AS Andmevara.
  Riigi suurim ettevõte, Eesti Energia kasvatas mullu 18% võrra, tänavu ootab ettevõte käibe langemist. Kasum peaks samal ajal jääma eelmise aasta tasemele.
  Riigifirmade käibe TOP25 (2013. aasta käive mln eur)
  KohtEttevõteKäiveKoht koondTOPis1.Eesti Energia AS2966,4    22.Elering AS133,8   13.Tallinna Sadam AS2102,2   34.EVR Cargo AS79,5   165.Eesti Raudtee AS64,5   126.Eesti Post AS253,9   147.Eesti Loto AS47,4   68.Riigi Kinnisvara AS244,1   199.Eesti Vedelkütusevaru Agentuur AS38,5   410.Tallinna Lennujaam AS230,3   1111.Lennuliiklusteeninduse AS18,2   912.Hoolekandeteenused AS217,4   1813.Levira AS1210,4   1314.Eesti Loots AS9,7   1015.Saarte Liinid AS4,9   1716.Eesti Keskkonnauuringute Keskus OÜ4,5   717.Andmevara AS22,9   818.Teede Tehnokeskus AS2,4   1519.Eesti Liinirongid AS2,2   520.Eesti Vanglatööstus AS2,2   2521.VIREEN AS2,0   2122.Metrosert AS2,0   2023.KredEx Krediidikindlustus AS1,7   2224.Eesti Kaardikeskus AS0,6   2325.ÖkoSil AS0,5   24
  1 majandusaasta erineb kalendriaastast2 konsolideeritud
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Rootsi suurpank lõpetab tegevuse Soomes ja Taanis
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.