Äripäev • 26. märts 2015 kell 13:25

Graafik: riik teenib kopsakat dividenditulu

Hoiupõrsas  Foto: PantherMedia/Scanpix

Sel aastal teenib riik riigifirmadest dividenditulu 162 miljonit eurot. Suurimad dividendide maksjad on Eesti Energia, Tallinna Sadam ja Elering.

Rahandusminister Maris Lauri ütles täna toimunud valitsuse pressikonverentsil, et võrreldes möödunud aastaga suurenes dividendisumma 9,6 miljonit eurot. Suuremateks maksjateks on Eesti Energia 95 miljonit (eelmisel aastal 93,6 miljonit), Tallinna Sadam 31,1  miljonit (eelmisel aastal 42 miljonit) ja Elering 20 miljonit eurot. Eelmisel aastal Elering dividende ei maksnud. 

Dividende maksavad veel AS Eesti Loto, Lennuliiklusteeninduse AS, AS Eesti Raudtee, AS Eesti Loots, AS Eesti Post, AS Eesti Teed, AS Teede Tehnokeskus, OÜ Keskkonnauuringute Keskus, AS Eesti Vedelkütusevaru Agentuur, AS Andmevara, AS Eesti Metsataim, AS Eesti Kaardikeskus.

Lauri sõnul laekub kokku dividende 14 äriühingult. Riigil on tegutsevaid äriühinguid 32 ja nendest 30s on riik ainuomanik või on riigil otsustusõigus.

Hetkel kuum