Äripäev • 18. detsember 2014
Jaga lugu:

Suursaadik Jüri Luik lahkub Moskvast

Jüri Luik
Jüri Luik  Foto: Postimees/Scanpix

Eesti suursaadik Vene Föderatsioonis Jüri Luik asub tuleva aasta augustist juhtima Rahvusvahelist Kaitseuuringute Keskust.

Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse (RKK) nõukogu esimehe, kaitseministeeriumi kantsleri Mikk Marrani sõnul saab keskus võimeka juhi. "Suursaadik Jüri Luik on Eesti üks mõjukamaid julgeolekupoliitika asjatundjaid ning rahvusvaheliselt väga tunnustatud analüütik,“ ütles Marran. 

Luik on olnud välisminister, kaitseminister ja riigikogu liige. Ta on töötanud suursaadikuna NATO juures ja Belgias, Hollandis ning Luksemburgis. Aastatel 2003-2007 oli Luik saadik Ameerika Ühendriikides ning aastatel 2007 kuni 2012 Eesti alaline esindaja NATOs. Alates 2012. aastast on Jüri Luik Eesti saadik Moskvas.

Keskuse praegune juht suursaadik Matthew Bryza on ametis 2012. aasta kevadest ja tema leping lõpeb 2015. aasta kevadel. Bryza jätkab tegevust keskuse rahvusvahelises nõukojas.

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt