Ukraina uus eelarve ründab oligarhe

29. detsember 2014, 07:27
Arseni Jastenjuk
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141229/NEWS/141229907/AR/0/AR-141229907.jpg

Sõjast räsitud ning langeva majandusega Ukraina võttis täna varahommikul vastu uue eelarve, mis lubab säästa kavandatava maksusüsteemiga madala sissetulekuga inimesi ning väikeettevõtteid. Pitsitama hakatakse aga oligarhe, kirjutab Financial Times.

Eelarve näeb ette impordimaksude tõusu, mis peaks aitama stabiliseerida riigi niigi pingule tõmmatud finantsolukorda ning tasakaalustada maksebilanssi.

Eelarvepaketi läbirääkimised kestsid üle kümne tunni ning eelarve võeti vastu täna varahommikul.

Maksueelnõu eesmärk on toetada väikseid ja keskmise suurusega ettevõtteid ning vähendada varimajanduse osakaalu. Samal ajal plaanitakse „hakata oligarhe pitsitama“ ehk nagu asjaga seotud ametnikud ütlesid, saama ausamat osa oligarhidele kuuluvate ettevõtete kasumist.

Lisaks sellele vähendatakse ka märkimisväärselt valitsuse kulusid ning makstavaid toetusi. 

„Töötasime välja paketi, mis ühelt poolt võimaldab tutvustada ausat maksusüsteemi ning teiselt poolt täita ka eelarvet,“ lausus Ukraina peaminister Arseni Jastenjuk. Ta lisas, et oligarhidel pole enam võimalik oma kasumeid ja suurt varandust välismaale peita, kuna kontroll kehtestatakse ka sellele, missuguseid tulusid teenivad Ukraina ettevõtted välismaal, kaasa arvatud maksuparadiisides.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    29. December 2014, 08:40
    Otsi:

    Ava täpsem otsing