Pille Ivask • 11. veebruar 2015 kell 5:15

Obama hoiatas Putinit

Barack Obama.  Foto: epa

USA president Barack Obama hoiatas telefonivestluses Venemaa president Vladimir Putinit, et ta peab sel nädalal kinni haarama võimalusest läbi rääkida seoses Ukraina konfliktiga või riskima tagajärgedega, vahendas Financial Times.

Obama väljendas eilses telefonivestluses Putiniga muret aina süveneva Ukraina konflikti üle.

„Kui Venemaa jätkab Ukrainas toimuvat, kaasa arvatud vägede ja relvade saatmist ning separatistide majanduslikku toetamist, siis hind, mis Venemaa selle eest maksab, tõuseb,“ kirjutati Valge Maja avalduses.

Obama helistas Putinile pärast Venemaa presidendi julgeolekunõuniku avaldust, nagu püüaks USA Venemaad Ukrainale relvaabi saatmisega konflikti kaasata.

Kremli julgeolekunõukogu juht, FSB endine pealik Nikolai Patrušev lausus, et USA tahab Venemaad kaasata Ukraina siseriiklikku konflikti. Ta lisas, et kui USA nõustub Ukrainale relvaabi saatma, on see kindel märk, et USA on konflikti üks osapooltest. Patrušev hoiatas, et kui USA tõesti peaks selle sammu ette võtma, venitab see konflikti aina pikemaks.

Täna ja reedel toimuvad Minskis kõnelused, kus osalevad Ukraina president Petro Porošenko, Saksamaa liidukantsler Angela Merkel, Prantsusmaa president Francois Hollande ning Venemaa president Vladimir Putin.

Hetkel kuum