Artikkel
  • Jaga lugu:
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Restoranitest: Kadunud hiilgust otsimas

    Kunagisest Tallinna ühest tipprestoranist on järel kahjuks hale vari – menüü pakub põnevaid roogi, kokad aga kehva teostust. Ka teenindus on ükskõikne ja ebapädev. Foto: Julia-Maria Linna

    Enamasti valin külastamiseks restoranid, millest räägitakse, seekord aga vastupidi – tahtsin teada, miks pole ammu enam midagi kuulnud restoranist Kadriorg.

    Kadriorg 

    20 p (30 võimalikust)Toit: 6 pTeenindus: 6 p Interjöör: 8 p 

    Aadress: Weizenbergi 18, TallinnTelefon: 601 3636Avatud: E–L 12–24, P 12–17Põhiroogade hinnad: 12,5-19,5 eurot

    Varasemaid Äripäeva restoraniteste loe aadressilt www.aripaev.ee/restoranitest

    Restorani Kadriorg teeb eriliseks ainuüksi see, et ajaloolisse Kadriorgu ehitati spetsiaalselt restorani jaoks uus modernne hoone. Kui Kadriorg mõned aastad pärast aastatuhande vahetust uksed lahti tegi, sai temast peatselt üks linna esindusrestorane – soliidne ja väärikas, modernselt napi sisekujundusega. Palgati parimad kokad, tunnustus tuli kiirelt ja aastaid kuulus Kadriorg tipprestoranide hulka. Veel 2008. aastal valisid Eesti Maitsete maitsekütid selle Tallinna kaheksandaks, seejärel on restoran aga justkui unustatud.
    Julgete roogade kehv teostus
    Hoone arhitektuur eeldab külastajate pidulikku vastuvõttu: esimesel korrusel on vaid garderoob, kus kunagi šveitser külastajaid vastu võttis ja edasi järgmiste korruste söögisaali juhatas. Nüüd valitseb kogu korrusel tühjus, esmamulje järgi oleks maja justkui välja surnud. Nüüd on teise korruse saalis mantlite jaoks kööki söögisaalist eraldaval klaasseinal tilluke nagi ja kelle mantel enam sinna ära ei mahu, võtab selle lauda kaasa. Tervituse asemel ühmab kelner “Kahekesi, jah? Sööma?” ja viipab meid lauda.
    Menüü on pikk ja pakub hõrgutisi, millega söandavad välja tulla vaid julgeimad (või kalleimad) söögikohad: pühvli-mozzarella, põldpüüfilee, hirveliha, küüliku- ja hanemaks, vasikakeel, arvestatav mereanni- ja kalavalik, kust ei puudu värsked austrid, tuunikala – milline luksuslik valik!
    Alustasime küülikumaksaga: küpsetatud maks pecorino-juustu, brändi, tomati, spinati ja küpsetatud munaga. Kõik lubatu oli olemas, aga keskpärase tomatikastmega üle valatud – ketšup just mitte, aga piisavalt jõuline, et küülik varju jätta. Pealegi oli õrn maks nagunii ülearu kuuma saanud ja pigem rabedalt puine kui õrn ja nõtke.
    Ka vasikakeel jäi katte varju, tema õrnust varjutas ülemäärane soolasus ja paks juustukate. Juust on küll suurepärane abiline buffet-laual ootavate roogade söödavuse säilitamisel, kuid milleks turvatekk a la carte restoranis? Hõrgutise mõõtu serveeringus lambasupp oli aga lihtsalt igav, pigem kodu- kui restoraniroog: lihtne puljong, vintskevõitu lihatükid ja pudipehmed oad.
    Ükskõikne teenindus
    Siiski oli ka midagi head – Kadrioru parimaks palaks osutus lihtne tšillises koorekastmes krevetipasta. Ilusaid suuri krevette oli roas vaat et rohkem kui pastat, kastet just parasjagu või natuke rohkem ja maitse lihtsalt suurepärane! Nii et pastakohana julgen Kadriorgu soovitada küll.
    Kui palusin kelneril vasikakeele juurde klaas veini soovitada, oli vastus napp: “Majaveini.” Ei tutvustust, ei esitlust ega ka mingit huvi, kuidas see mulle meeldis – vein klaasi ja kogu lugu. Võib-olla pole naised Kadriorus tõsiseltvõetavad kliendid? Kui olime lõpetanud, küsisin kelnerilt arvet, see aga pandi mu (meessoost) kaaslase ette – justkui oleks ajaratas meid minevikku viinud ja naised taas meeste eestkoste alla sattunud. Raha mu käest siiski vastu võeti, seda ei pidanud ma abikaasa kaudu ulatama.
    Jaga lugu:
  • Hetkel kuum
Infoturbe ekspert: identiteedivargusi on rohkem kui maailmas inimesi, teadlikkus peab tõusma
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
USA aktsiaturud alustasid juulit tõusuga
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohitid: kuidas taltsutada inflatsiooni
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Haridusminister Liina Kersna astub ametist tagasi
Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetluse uurimaks möödunud aasta oktoobris sõlmitud kiirtestide hankelepingu sõlmimise asjaolusid. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond)
Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetluse uurimaks möödunud aasta oktoobris sõlmitud kiirtestide hankelepingu sõlmimise asjaolusid. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond)

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.