• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ida-Viru tühjad majad ootavad peresid

  MaakohtFoto: Eiko Kink

  “Oleme kaardistanud vallas kümneid tühje majapidamisi, millest 4-5 on kohe elamiskõlblikud ja ülejäänud ootavad hingega vana maja taastajaid,” rääkis Iisaku vallast pärit Heinar Juuse, kes tegeleb vabatahtlikuna potentsiaalsete uuselanikega suhtlemisega.

  Ida-Virumaa Iisaku vald on tühjalt seisvate ja aktiivselt müügis mitte olevate elamispindade väljaselgitamise tõsiselt käsile võtnud, kirjutas Põhjarannik.
  “Kui oleme omanikega ühendust võtnud, on paaril inimesel tärganud soov ise valda tagasi elama tulla,” kirjeldas Juuse ootamatuid arenguid. “Ja mitu inimest, kelle maja seisab tühjalt, on hakanud mõtlema, kas panna see müüki või leida uus peremees oma suguvõsa seast.”
  Avinurme vallavanem Aivar Saarela ütles, et ettevõtlikud inimesed on alati ja igal pool oodatud. "Näiteks pole meie kandis ehitusteenuse pakkujat, samuti oleks vaja tegijaid turismi ja toitlustuse valdkonnas. Ega maal ole lihtne ettevõtjana alustada ja toime tulla, aga turul ruumi on.”
  2012. aastal algatas Võrumaal Misso vallas Nopri talu peremees Tiit Niilo kampaania “Tule maale”. Nüüd on liikumine “Maale elama” levinud lõunaregioonist ka Ida-Viru kogukondadesse. Sel laupäeval toimub Tallinnas kolmas mess “Maale elama”, kus Ida-Virumaa boksis esitleb end kolm kogukonda: Avinurme, Iisaku ja Illuka. Messi korraldusmeeskonna juht Ivika Nõgel ütles Põhjarannikule, et kahe aasta jooksul on algatuse abil linnast maale kolinud üle 80 pere.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.