Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Moskva lennujaamas elab jaapanlane

  Moskva lennujaamas elav jaapanlane Tatsuya Abo.Foto: Vesti.ru videokaader

  Moskvas Šeremetjevo lennujaamas elab juba kaks kuud Jaapani kodanik, kes ei soovi kodumaale naasta.

  Šeremetjevo lennujaamal pole Tatsuya Abo sealviibimise pärast pretensioone, sest jaapanlane elab omaenda kulul ega riku seadust, vahendas RIA Novosti lennujaama ametlikku esindajat."Seaduse järgi pole lennujaamal alust teda rahvusvahelisest tsoonist välja ajada," öeldi Šeremetjevost. Lennujaamas loodetakse, et Abo küsimusega hakkavad tegelema asjaomased asutused.36aastane jaapanlane ütles ühele Vene telekanalile, et ta on ajakirjanik, kes avaldas Jaapanis artikleid ameeriklaste valede kohta ning oma jutu järgi olevat ta selle pärast isegi kinni istunud. Tagakiusamine olevatki põhjus, miks ta ei taha kodumaale naasta ja palub abi Vene kodakondsuse saamisel.Abo lendas Moskvasse 1. mail turistiviisaga, mille kehtivusaeg on lõppenud. 29. mail pidi ta Tokyosse naasma, registreeris end lennule, sai pardakaardi, kuid otsustas jääda väljalendude ootesaali.Olukord meenutab väga Steven Spielbergi 2004. aasta filmi "Terminal", kus Tom Hanksi kehastatud tegelane oli lennujaamas "vangis". Film põhineb tõsielulool, mis juhtus 1988. aastal iraanlasest põgenikuga, kellelt varastati Pariisi lennujaamas dokumendid.
  2013. aastal elas skandaalne luureandmete paljastaja Edward Snowden Šeremetjevol kuus nädalat, pärast seda, kui ta oli lennul Hongkongist Moskvasse teada saanud, et tema USA pass on kehtetuks tunnistatud. Snowden sai hiljem Venemaalt ajutise varjupaiga ning seejärel elamisloa.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Tõnu Mertsina: ekspordi väljavaade on kiiresti halvenemas
Euroala majandussektorite kindlustunne on viimastel kuudel kiiresti halvenenud ja ostujuhtide indeks näitab, et juulis liikus kogu euroala majandus langusesse, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Euroala majandussektorite kindlustunne on viimastel kuudel kiiresti halvenenud ja ostujuhtide indeks näitab, et juulis liikus kogu euroala majandus langusesse, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
7,8 miljoniga saab Vana-Kalamaja tänava rekonstrueerimine teoks
Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti teatel kuulutati edukaks Merko Ehituse kontserni kuuluva Tallinna Teede ASi pakkumine Vana-Kalamaja tänava rekonstrueerimiseks.
Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti teatel kuulutati edukaks Merko Ehituse kontserni kuuluva Tallinna Teede ASi pakkumine Vana-Kalamaja tänava rekonstrueerimiseks.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Läti saab Rail Balticule sõjalise liikuvuse raha
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
ÜRO nõuab ligipääsu tule alla jäänud Ukraina tuumajaamale
ÜRO peasektretär Antonio Guterres nõuab rahvusvahelistele vaatlejatele ligipääsu Zaporižžja tuumaelektrijaamale, mis jäi nädalavahetusel kaudtule alla.
ÜRO peasektretär Antonio Guterres nõuab rahvusvahelistele vaatlejatele ligipääsu Zaporižžja tuumaelektrijaamale, mis jäi nädalavahetusel kaudtule alla.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.