• Jaga lugu:

  Venemaad on tabanud ajude väljavool

  Foto: EPA

  Ametliku statistika kohaselt lahkus Venemaalt alaliselt või enam kui üheksaks kuuks 2014. aastal 53 235 inimest. Seda on 11% võrra enam võrreldes aasta varasemaga; ühtlasi on see suurim hulk lahkujaid viimase üheksa aasta jooksul.

  Avalikult ei ole Kreml küll tunnistanud muret niinimetatud ajude väljavoolu pärast, kuid tugevate teaduslike traditsioonidega riigi jaoks on tegemist äärmiselt tundliku teemaga, vahendab Bloomberg. Riigis tuntakse on üha enam puudust haritud töötajatest ja arenenud tehnoloogiatest, mis aitaks Venemaa kukkuvat majandust mitmekesistada.
  Juunis süüdistas president Vladimir Putin välisfirmasid “tolmuimeja meetodil töötamises” ja Venemaa teadlaste omale meelitamises.
  Haritud spetsialistid ei lahku aga mitte ainult tehnoloogiasektorist, palju haritud töötajaid lahkub ka finants ja õigussektoritest.
  Iisraeli advokaat Eli Gervitz, kes on aidanud Venemaa juutidel saada Iisraeli kodakondsust alates 1990. aastatest, märkis, et huvi tema teenuste vastu kasvas märgatavalt peale Krimmi annekteerimist Venemaa poolt 2014. aasta märtsis.
  “Enam kui 90% nendest, kes soovivad meie kaudu saada Iisraeli kodakondsust, on edukad ja jõukad inimesed,” märkis ta.
  Iisraeli Siseministeeriumi andmetel on kodakondlustaotlused alates 2000. aastate algusest kahekordistunud ning võrreldes 2009. aastaga, mil Venemaad tabas majanduslangus, on avalduste hulk kasvanud 30% võrra.
  Ka poliitiliste põgenike arv on viimasel ajal tuntavalt kasvanud, kuna Kreml on kõrvaldanud oma poliitilised vastased ja sõltumatu meedia.
  “Kremli poliitika sunnib haritud klassi valima: kas astuda samuti Lääne vastu sõtta või lahkuda,” sõnas Moskva poliitikateadlane Alexander Morozov, kes otsustas peale lühiajalist töövisiiti Euroopasse, Venemaale mitte naasta ning Saksamaale kolida.
   
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tesla ületas prognoose
Peale börsi sulgumist avaldas teise kvartali majandustulemused elektriautonduse lipulaev Tesla, kes ületas analüütikute ootusi, vahendab Yahoo Finance.
Peale börsi sulgumist avaldas teise kvartali majandustulemused elektriautonduse lipulaev Tesla, kes ületas analüütikute ootusi, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Automüüjad vaatavad elektrikaubikute käsule altkulmu Lisakulu lööks otse tarbija rahakotti
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.