Äripäev • 22. september 2015 kell 13:00

Lisaks Savisaarele selged ülejäänud kahtlusalused

Kapo peadirektor Arnold Sinisalu (vasakul) ja riigiprokurör Lavly Perling.  Foto: Eiko Kink

Peale Tallinna linnapea Edgar Savisaare said kahtlustuse altkäemaksuga seonduvas Vello Kunman, Aleksander Kofkin, Hillar Teder, Kalev Kallo, Villu Reiljan ja Aivar Tuulberg, kinnitas riigiprokurör Lavly Perling tänasel pressikonverentsil.

Tuulbergi, Kofkinit, Kunmani ja Tederit kahtlustatakse altkäemaksu andmises, Kallot altkäemaksu andmisele ja võtmisele kaaasaaitamises ja Reiljani altkäemaksu vahendamises. Perlingu sõnul ei ole praegu alust arvata, et kahtlusaluseid lisandub.

Tallinna linnapeald Edgar Savisaart kahtlustatakse altkäemaksu võtmises neljas episoodis, mille seas on rendilepingu põhjendamatu pikendamine, ehitusloata ehitustööde jätkamine, kruntide vahetamine ja hankemenetlusega seonduv.

Kõigi episoodide puhul on saanud vara Savisaar isiklikult ja Keskerakond. Jutt käib kokku mõnesajast tuhandest eurost.

Täna tehti läbiotsimisi kõigi kahtlustatavate töö- ja elukohtades. Kuriteod pandi toime peamiselt Tallinnas, oli nii sularaha, ülekandeid kui ka muid hüvesid. Vahi alla ei ole kedagi võetud.

Tallinna Sadamaga seost ei ole, kinnitas Perling.

Menetlust alustati 17. juunil 2014.

Täna hommikul esitas kaitsepolitsei Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele kahtlustuse korduvas altkäemaksu võtmises. Kahtlustuse järgi võttis Edgar Savisaar 2014. ja 2015. aastal korduvalt altkäemaksu varade ja soodustustena nii enda kui ka kolmanda isiku kasuks kokku mõnesaja tuhande euro väärtuses.

Täna esitati kahtlustus ka mitmele inimesele, keda kahtlustatakse altkäemaksu võtmisele kaasaaitamises, andmises ja vahendamises. Kõik kahtlustatavad on Eesti kodanikud.

Alates tänasest hommikust teostavad kaitsepolitsei ametnikud menetlustoiminguid mitmes kohas ning mitme inimese suhtes. Kriminaalmenetlust juhib riigiprokuratuur.

Proksi pressikas  Foto: Eiko Kink
Hetkel kuum