1. august 2017 kell 8:16

Vangi mineku hirm sunnib Villu Reiljanit tegutsema

Villu Reiljan, riigikogu liige, loodushoidja (Riigivapi IV klassi teenetemärk anti 4.02.2002, võeti ära 26.05.2010, Valgetähe II klassi teenetemärk anti 6.02.2006, võeti ära 26.05.2010)  Foto: Eiko Kink

Samal ajal kui Edgar Savisaare kohtuprotsessi istungites on suvepaus, üritavad osalised Villu Reiljani nimel prokuratuuriga läbi rääkida.

Pistise võtmise eest tingimisi vanglakaristust kandvat Reiljanit ähvardaks Savisaare protsessil süüdimõistmise korral reaalne vanglakaristus, kirjutas Postimees.

Endine keskkonnaminister ja kunagine Rahvaliidu esimees on eeldatavasti kogu Savisaare protsessil ainus, kes süüdimõistmisel trellide taha läheb, kirjutas Postimees. Reiljan kannab pistise võtmise eest tingimisi vanglakaristust katseajaga. Süüdistuse järgi pani ta uue kuriteo toime katseaja jooksul, mis tähendab, et kui kohus ta ka nüüd süüdi mõistab, peab ta kandma reaalset vanglakaristust.

Toimiku järgi üritas Reiljan oma toonase tööandja, suurettevõtja Vello Kunmani tütre Tallinnas Nõmmel kerkiva eramu ehitust tagantjärele seadustada. Reiljani süüdistatakse altkäemaksu vahendamises, meenutas Postimees.

Kokkulepe tähendaks, et Reiljan tunnistaks end toimepandud kuritegudes süüdi.

Hetkel kuum