• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Annuse firma ostis Levada kurikuulsad krundid

  Merko ja E.L.L. Kinnisvara suuromanik Toomas AnnusFoto: Andras Haabu, Äripäev

  Toomas Annuse suurosalusega Baltimaade suuremaid kinnisvarafirmasid E.L.L. Kinnisvara ostis avalikul enampakkumisel Tallinna kesklinnas asuva Olümpia hotelli vastas paiknevad kinnistud.

  Viktor Levada ostis Olümpia hotelli vastaskrundi kinnisvarabuumi laineharjal 600 miljoni krooniga (38,4 mln eurot) ning Toomas Annus nimetas seda neli aastat tagasi Eesti kõige rumalamaks kinnisvaratehinguks. Toomas Annuse kinnisvaralolluste TOPi kuulus veel neli prominentset tehingut.
  Kõnealused krundid olid üheks põhjuseks, miks Viktor Levada ärid läksid pankrotti. Neid on püütud müüa mitmeid kordi enampakkumisel, kuid seni edutult.
  E.L.L. Kinnisvara ostis avalikul enampakkumisel Liivalaia 34, 36, 36a ning Juhkentali 1b, 3d, 3e, 9a, 9c, 9d ja Veski tänav T1 (endine Juhkentali 9b) kinnistud kogupindalaga ligikaudu 12 000 m². Kinnistutel on kehtiv detailplaneering, mis võimaldab sinna rajada nii ärihooneid kui elukondlikku kinnisvara.
  Tehingu hinda pole avalikustatud, kuid see võis Äripäeva hinnangul jääda 10-11 miljoni euro vahele. Seda on pea neli korda vähem, kui maksis aastaid tagasi Viktor Levadale kuulunud OÜ Meridiaane. Kruntide hüpoteek oli seatud Läti riigile kuuluva Parex panga nimele, kes oli osaühingu Meridiaane suurim võlausaldaja.
  Ettevõtte pankrotihaldur Heikki Ojamaa ei saanud Äripäeva küsimustele vastata.
  E.L.L. Kinnisvara teatas, et ettevõte plaanib lähiaastatel rajada sinna kaasaegsed ja kvaliteetsed büroohooned integreerituna hästi läbimõeldud avalikku ruumi. „Kesklinna atraktiivse asukohaga kinnistute ost on meie jaoks strateegiline otsus, täiendamaks oma kinnistute portfelli Tallinnas. Kui hetkel on meie arendustegevuse fookus Riias, siis antud projektist peaks kujunema Eesti aktiivseim projekt. Arendusprotsessi kiiret käivitamist toetab ka kehtiv detailplaneering. Tulenevalt projekti suurest mahust plaanime jaotada tööd mitmesse etappi ja alustada ühe büroohoonega,“ selgitas E.L.L. Kinnisvara juhatuse liige ja arendusdirektor Indrek Moorats pressiteate vahendusel. „Kesklinna magistraali Liivalaia tänava äärde kerkivad büroohooned sobivad hästi nii mõne suurfirma esinduslikuks peakontoriks kui ka bürooruumideks ambitsioonikatele väiksematele ettevõtetele.“
  E.L.L. Kinnisvara arenduse fookus on täna Lätis, kus on aktiivselt töös kaks suurt projekti. Ettevõte kavandab Riia ühe populaarseima kaubanduskeskuse Spice kompleksi esinduslikku A-klassi büroohoonet ligikaudu 10 000 m² üüripinnaga. Ettevõttel on kinnistud ka Riia areneva äripiirkonna Skanstese südames, kuhu plaanitakse esimeses etapis kahte A-klassi büroohoonet ligikaudu 23 000 m² üüripinnaga.
  Tasub teada
  2008. aasta alguses plaanis Viktor Levadale kuulunud osaühing Meridiaane Olümpia vastaskinnistuile ehitada neli hoonet kogupinnaga 79 300 ruutmeetrit.

  Unknown body type: x-im/content-part infopank

  Kõrgeim hoone oleks olnud enam kui  30korruseline ja maapinnast 120 meetri kõrgune. Hooned oleks sisaldanud büroo-, kaubandus- ja elamispindu. Meridiaane pankrotistus 2011. aasta mais. Levada põhiäri Levadia Metall pankrotistus sama aasta märtsis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Balti börsid lõpetasid nädala suure müügilainega
Balti aktsiaturud lõpetasid nädala suure käibega müügilainega, millest jäi puutumata vaid mõni üksik aktsia.
Balti aktsiaturud lõpetasid nädala suure käibega müügilainega, millest jäi puutumata vaid mõni üksik aktsia.
Tehniline viga lükkas Tallinki reisi Turust Stockholmi päeva võrra edasi
Tallinki laeva Baltic Princess reis Turust Stockholmi lükkus tehnilise vea tõttu päeva võrra edasi, kirjutab Iltalehti.
Tallinki laeva Baltic Princess reis Turust Stockholmi lükkus tehnilise vea tõttu päeva võrra edasi, kirjutab Iltalehti.
Leedu eksport Hiinasse kahanes dramaatiliselt
Leedu ekspordist Hiinasse oli detsembris alles jäänud ainult hädine kümnendik leedukate teele veeretatud takistuste pärast, loeb Leedu SEB analüütik Tadas Povilauskas Hiina tolli andmetest välja.
Leedu ekspordist Hiinasse oli detsembris alles jäänud ainult hädine kümnendik leedukate teele veeretatud takistuste pärast, loeb Leedu SEB analüütik Tadas Povilauskas Hiina tolli andmetest välja.