• Jaga lugu:

  Rosnefti juht teenib ulmelist palka

  Venemaa president Vladimir Putin ja Rosnefti pealik Igor Setšin on lähedased kaasvõitlejad.Foto: epa

  „Ma ei loe raha. Ma ei tea ausalt öeldes isegi oma palganumbrit,“ tunnistas Venemaa president Vladimir Putin eelmise aasta lõpus ajakirjanikele, kui temalt küsiti, kui palju teenib Rosnefti president Igor Setšin.

  2013. aastal hindas ajakiri Forbes riikliku nafta- ja gaasitootja Rosneft juhi Setšini sissetulekuks 50 miljonit dollarit aastas, kuid viimane vaidlustas selle kohtus ja sundis väljaannet väidetut ümber lükkama. Tema palganumber jäi aga ikkagi saladuseks.
  Nüüd võttis Vene majandusleht Vedomosti ette Rosnefti avalikud andmed ja tegi oma palgaarvestuse.
  Kevadel kehtestas Rosnefti direktorite nõukogu ettevõtte tippjuhtide palkade ja kompensatsioonide maksmise uue korra, mis hakkas kehtima 24. aprillist. Dokumendi põhjal jääb presidendi kuupalk suurusjärku 15-20 miljonit rubla. Samuti on must valgel kirjas, et osalemise eest firma juhatuses makstakse kõigile juhatuse liikmetele tasu, mis on 5% presidendi palgast. Need andmed on toodud Rosnefti kvartaliaruannetes eraldi real: näiteks II kvartalis sai juhatus preemiat 25,6 miljonit rubla, III kvartalis 28,25 miljonit rubla.
  II kvartali andmete põhjal polnud Rosnefti presidendi palga arvutamine mõttekas, sest uus standard hakkas kehtima aprilli lõpust, samuti lahkus üks juhatuse liige enne tähtaega ning pole teada, millisest kuupäevast ta enam tasu ei saanud.
  III kvartalis aga tundmatuid muutujaid pole: juhatuses töötas 12 inimest. Ehkki juulis astus tagasi kaks asepresidenti, Rašid Šaripov ja Nail Muhitov, jäid nad juhatusse 30. septembrini. See on küll tavatu, kuid riigifirmades tuleb ette, et ametist lahkunud juhid jäävad veel mõneks ajaks juhatusse, selgitas Vedomostile üks riigiametnik. Mõlemale asepresidendile maksti juhatuse liikme tasu kuni septembri lõpuni, kinnitas väljaandele Rosnefti allikas.
  Seega tuleb välja, et töö eest juhatuses sai iga liige III kvartalis peaaegu 0,785 miljonit rubla. Arvestades, et see on 5% presidendi palgast, teenib Setšin 15,7 miljonit rubla (240 000 dollarit) kuus ehk siis 188,4 miljonit rubla (2,9 miljonit dollarit) aastas.
  Rosnefti esindaja keeldus Vedomostile seda kommenteerimast.
  Kevadel vastuvõetud uus standard määrab ära ka tippjuhtide teised tasustamisviisid. Näiteks riigisaladuse hoidmise lisatasu, töötulemused ja aastapreemiad. Presidendi puhul on riigifirmades kujunenud normiks jagada lisatasusid, mis on 150% aastapalgast – niisiis võib Setšini aastane sissetulek koos preemiatega ulatuda 471 miljoni rubla ehk 7 miljoni dollarini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.