Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Restoranitest: Tuljaku uus ja uhke tulemine

  Restorani Tuljak, mis kuulub samadele omanikele nagu NOA ja OKO, köögis valmivad imelised road nii maitselt kui väljanägemiselt. Foto: Eiko Kink

  Arhitektid võivad ju kurta, et värskelt renoveeritud Tuljak ei saanud nii hea, kui oleks võinud, söögi ja joogi poolest on aga rõõm tõdeda, et Tuljak on heades kätes.

  Tuljak

  30 p (30 võimalikust)Toit ja jook: 10 p  Teenindus: 10 p Interjöör: 10 p

  Aadress: Pirit tee 26E, Tallinn­Telefon: 53 022 020Avatud: E–N 12–23, R–L 12–00, P 12–22Põhiroogade hinnavahemik: 18 eurot

  Eelmisi Äripäeva restoraniteste loe www.aripaev.ee/restoranitest 

  Uue Tuljaku osanikud on samad mis Kaberneemes asuval OKO-l ning Viimsi ja Pirita piiril asuval NOA-l. Nii et kes armastab OKOt ja NOAd, hakkab suure tõenäosusega armastama ka Tuljakut – kuigi sisult ja vormilt erinevad, on peakoka Tõnis Siiguri käekiri kõikjal äratuntav.
  Maitsenaudingud ja silmailu
  Kui OKO on oma olemuselt ikkagi maakõrts, kuigi nooblimat laadi, NOA ühel pool on bistroo, teisel, peakoka poolel aga õhturestoran, siis nendega võrreldes on Tuljak klassikaline restoran, millel traditsioonidest tingitult ka korralik baariosa olemas.
  Nagu kõikides samade omanike söögikohtades, on menüü napp ja annab (enamasti) teada vaid tooraine, mitte valmistusviisi või selle, mis kuju see on võtnud. Nii et roosa nerka ehk lõhe, aga mitte lõhe carpaccio, tursamaks ja leib, mitte krõbedad tainapallid tursamaksatäidisega.Kõik suupisted maksavad 6, eelroad 12 ja pearoad 18 eurot – kontseptsioon, mis laseb keskenduda toidu maitsele ja jätta rahale mõtlemine selleks korraks tagaplaanile.
  Kõige suuremat naudingut pakkus kõige lihtsam roog – eelroog nimega “Mahetomat ja juust, mozzarella, basiilik, karulaugupesto”. Mis võiks veel tavalisem olla kui tomati-mozzarella-salat, mis see sisuliselt ju oligi, aga kokk oli suhteliselt tavalisest toorainest välja võlunud väga erilise, kerge, kuid sügavate maitsetega roa.
  Väga erilised olid ka Tuljaku magusroad, eriti aga nende kohupiima-kukeseenekreemitäidisega ekleer. Jah, viimase trendi kohaselt saavad magusroogadeks nüüd ka puravikud ja kukeseened, kartulid, peedid ja isegi peekon – jälgige parimate restoranide magustoidumenüüsid!
  Kuigi jõudsime kolme peale ära proovida päris mitu rooga, oli ka neid, mida saatsime vaid silmadega, kui kelnerid neid meie lauast mööda kandsid. Päris mitme kohta ei suutnud jätta küsimata, millega tegemist, niivõrd erilised nägid Tuljaku road välja.
  Elujõuliselt sumisev restoran
  Erilised olid ka Tuljaku külastajad. Ei, seekord mitte sellepärast, et nad eriliselt ilusad või rikkad oleksid olnud. Vastupidi – Tuljakus oli sellel reedeõhtul igasugust rahvast. Sõpru-sõbrannasid nagunii, ärimehe moodi võõrkeelseid kodanikke samuti, aga oli ka lastega peresid ning mis kõige üllatavam – oli isegi väga vanu inimesi, keda nooremad käe alt toetama pidid.
  Tuljaku esimese õitseaja, kuuekümnendate klientuur on jõudnud juba vägagi auväärsesse ikka, ehk on noorem põlvkond toonud vanaemad vaatama, kas 21. sajandi einevõileib maitseb sama moodi kui 20. sajandi oma.
  Olen kuulnud, et mesinikud suudavad ainuüks mesilaste suminat kuulates saada aru, kas mesilaspere on elujõuline või mitte. Minu arvates on võimalik ka restorani sumina järgi hinnata: kui saal on täis, inimestel hea olla, muusika ei käi jutust üle, teenindus pakub turvatunnet, tekib eriline heli, võib-olla natuke isegi mesipuu sumina moodi, mis annab kinnitust, et restoran on elujõuline. Reedeõhtune Tuljak sumises nii, nagu seda Eestis väga harva kuulda saab. Mul on hea meel, et väärikas hoone on saanud väärika sisu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Nõustajad: tehinguturg kukkus, aga vaba raha otsib sihte – ka Eestis
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Maailma suurim kaevandusfirma teenis kopsaka kasumi Ettevõte maksab rekordilist dividendi
Kaevandushiid BHP Group teenis tänu kivisöe ja teiste toorainete hinnatõusule kopsaka kasumi, lisaks teatati rekordilisest dividendist, vahendab Reuters.
Kaevandushiid BHP Group teenis tänu kivisöe ja teiste toorainete hinnatõusule kopsaka kasumi, lisaks teatati rekordilisest dividendist, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
TOP: Pereettevõtete ladviku moodustavad kaubandusärid
Teist korda välja antava Pereettevõtete TOPi esikümnesse maandusid sel aastal ennekõike kaubandusettevõtted, mis tegustsevad veondus- ja transpordisektoris. Esikümne autasustamine toimub esimesel
Teist korda välja antava Pereettevõtete TOPi esikümnesse maandusid sel aastal ennekõike kaubandusettevõtted, mis tegustsevad veondus- ja transpordisektoris. Esikümne autasustamine toimub esimesel
Šiauliai pank peatas rublamaksed, Venemaa marus
Alates tänasest peatas Leedu Šiauliai pank kõik maksed Vene rublades, mis tõi juba sellest teatamise ajal kaasa Venemaa tormilise reaktsiooni.
Alates tänasest peatas Leedu Šiauliai pank kõik maksed Vene rublades, mis tõi juba sellest teatamise ajal kaasa Venemaa tormilise reaktsiooni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.