• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Võimuparteid võtavad vastu kahtlustatava Tederi raha

  Hillar TederFoto: Eiko Kink

  Eelmise aasta viimases kvartalis annetas Edgar Savisaare altkäemaksuasjas kahtlustuse saanud ärimees Hillar Teder kümneid tuhandeid eurosid Reformierakonnale ja IRLile.

  Teder toetas Reformierakonda 30 000 euro ja Silberauto suuromanik Väino Kaldoja 20 000 euroga. Rohkem lahkeid suurannetajaid Reformierakonnal ei olnud, pingereas järgnesid juba erakonna liikmed: riigikogu liige Imre Sooäär annetas 3200 eurot ning riigikogu liige Aivar Sõerd 2874 eurot.
  IRLi lahkeim annetaja oli mullu viimases kvartalis IRLi liikmest ettevõtja Aivar Riisalu 25 000 euroga. Riisalu kolis Keskerakonna ridadest IRLi 2014. aastal. Teder ja Kaldoja annetasid mõlemad IRLile 10 000 eurot. 8000 euroga toetas IRLi 2012. aastal Keskerakonnast välja astunud ettevõtja Lembit Kaljuvee, 7500 eurot panustas IRLi liige Andres Lume.
  Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale annetas eelmise aasta viimase kolme kuu jooksul enim vandeadvokaat Terje Eipre - kokku 15 000 eurot. 3000 eurot annetas erakonnale Brüsselis töötav Marju Lauristin.
  Koos siseministeeriumi ehk riigi toetusega laekus Reformierakonnale mullu neljandas kvartalis kokku 470 099 eurot (sellest annetused 64 063 ja liikmemaksud 2100 eurot) ja IRLile 264 020 eurot (sellest annetused 74 485 ja liikmemaksud 1967 eurot). Seega annetati IRLile eraisikute poolt märgatavalt rohkem raha kui Reformierakonnale.
  Sotsiaaldemokraatidele laekus mullu kolmandas kvartalis kokku 245 924 eurot (sellest eraisikute annetusi 37 765 ja liikmemakse 7 194 eurot).
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Tim Cook sõlmis hiinlastega salaja 275 miljardi dollari suuruse leppe
Apple’i tegevjuht Tim Cook sõlmis viis aastat tagasi Hiina ametivõimudega lepingu, mille maht võis ulatuda 275 miljardi dollarini, selgub täna avaldatud raportist. Leppe eesmärk oli lihtsustada Apple’i tegevust Hiinas, vahendab Reuters.
Apple’i tegevjuht Tim Cook sõlmis viis aastat tagasi Hiina ametivõimudega lepingu, mille maht võis ulatuda 275 miljardi dollarini, selgub täna avaldatud raportist. Leppe eesmärk oli lihtsustada Apple’i tegevust Hiinas, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Mänguturul tasub investoritel vaadata vanade tegijate poole
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.