Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  „Ma üksi küll sellist au ei vääri“

  President tunnustas Fortumo asutajat Rain Rannut Valgetähe V klassi teenetemärgiga.Foto: Veiko Tõkman

  Ettevõtjatel, keda president Toomas Hendrik Ilves tänavu teenetemärgiga tunnustab, on laiem mõju kui ainult oma firmale.

  Presidendilt teenetemärgi saanud ettevõtjatest noorim, 35aastane Rain Rannu leiab, et tunnustuse ei ole pälvinud ainult tema, vaid kogu start-up-kogukond. Tehnoloogiafirma Fortumo OÜ asutaja tegevus on olnud aastate vältel seotud lisaks idufirmadele ka ettevõtlust toetavate struktuuridega, nagu on ettevõtlusega alustada aitav Garage 48 üritustesari. „Pigem vaataksingi seda kui laiemat tunnustust kogu start-up-kogukonnale ja uue põlvkonna ettevõtlusele. Ma arvan, et ma üksi küll sellist au ei vääri. See on ikkagi kogu meie kogukonna ja kogu meie firmade meeskondade töö,“ sõnas Rannu.
  Metsainseneri Kadri-Aija Viigi ja AS Värska Sanatooriumi juhatuse esimehe Vello Saare jaoks on tunnustuse toonud tegevus igapäevane. Lisaks päevatööle edendavad Viik ja Saar kohalikku elu, olles ka oma kohaliku omavalitsuse volikogu eesotsas. Kadri-Aija Viik on nimelt olnud pea 20 aastat Surju vallavolikogu esimees ja Vello Saar Värska vallavolikogu esimees. „Eks metsandus ja kohaliku elu edendamine on need asjad, millega ma tegelen, aga nii kõrget tunnustust selle eest küll ei osanud oodata. Olen teinud ja tegutsenud nii, nagu olen õigeks pidanud ja vajalikuks arvanud, nii et ma ei arva, et selles midagi erilist ega teistmoodi oleks,“ sõnas Viik tunnustust kommenteerides. Siiski loodab ta, et Pärnumaa inimesed tunnevad, et on tema jaoks olemas, ja vastupidi.
  Vello Saar ei taha anda lubadust, et hakkab tegema midagi kaks korda rohkem või kaks korda kiiremini, kuid ees on suured plaanid nii sanatooriumis kui ka omavalitsuses. Värska Sanatooriumi ravilahoonest saab rehabilitatsioonikorpus ja juurde tuleb majutuskohti. Plaanis on ka koostöö Tartu Ülikooliga, et uurida sanatooriumis osutatavate protseduuride mõju. Kohaliku omavalitsuse tasandil on Saare sõnul eesmärk haldusreform ning ees on suur läbirääkimiste maraton. Saar ütles, et läbi tuleb rääkida ilmselt mitte ühes suunas, vaid mitmes.
  Tegemist jagub ka Surju vallas, kus Kadri-Aija Viik ei tahaks elu hoida endistviisi, vaid teha ärksamaks. „Meil on seal väga hästi läinud igasugused rahvamuusika ja pilliõppega seotud asjad, nii et meil on väike plaan tutvustada eluviisi, elukohta ja kohalikke muusikuid,“ ütles Viik.
 • Hetkel kuum
Anu Prandi: neli lõksu, mis juhte kriisiajal varitsevad
Sellest, kuidas juhid kriisidega hakkama saavad, oleneb kogu ettevõtte ja meeskonna kriisist väljatulemine. Stabiilses keskkonnas tegutseva ettevõtte juht ei ole ilmtingimata sama edukas kriiside juhtimisel, kirjutab BDO Eesti personali- ja värbamisteenuste juht Anu Prandi.
Sellest, kuidas juhid kriisidega hakkama saavad, oleneb kogu ettevõtte ja meeskonna kriisist väljatulemine. Stabiilses keskkonnas tegutseva ettevõtte juht ei ole ilmtingimata sama edukas kriiside juhtimisel, kirjutab BDO Eesti personali- ja värbamisteenuste juht Anu Prandi.
Euroopa keskpangad tõstsid taas intresse
Mitu Euroopa keskpanka teatas täna intressimäärade tõstmisest, nende hulgas Inglise, Norra ja Šveitsi keskpank.
Mitu Euroopa keskpanka teatas täna intressimäärade tõstmisest, nende hulgas Inglise, Norra ja Šveitsi keskpank.
Ford lubab uuendustega ettevõtte hiilguse taastada
Ford andis investoritele ja analüütikutele täna aimu, kuidas oma äriüksusi ümber korraldab ja finantstulemustest aru annab.
Ford andis investoritele ja analüütikutele täna aimu, kuidas oma äriüksusi ümber korraldab ja finantstulemustest aru annab.
Reaalajas börsiinfo
Jaapani turgu vallutav Võrumaa šokolaaditootja: väikeettevõtjad vajavad toetusi
Võrumaa perefirma Roosiku valmistab šokolaade, mida müüb nii Jaapani kui ka Saudi-araabia ja Ühendemiraatide turule. Tänu EASi ja PRIA toetustele on see laienemine olnud võimalik, lausus ettevõtte üks omanikest Reet Kasekamp.
Võrumaa perefirma Roosiku valmistab šokolaade, mida müüb nii Jaapani kui ka Saudi-araabia ja Ühendemiraatide turule. Tänu EASi ja PRIA toetustele on see laienemine olnud võimalik, lausus ettevõtte üks omanikest Reet Kasekamp.
Anu Prandi: neli lõksu, mis juhte kriisiajal varitsevad
Sellest, kuidas juhid kriisidega hakkama saavad, oleneb kogu ettevõtte ja meeskonna kriisist väljatulemine. Stabiilses keskkonnas tegutseva ettevõtte juht ei ole ilmtingimata sama edukas kriiside juhtimisel, kirjutab BDO Eesti personali- ja värbamisteenuste juht Anu Prandi.
Sellest, kuidas juhid kriisidega hakkama saavad, oleneb kogu ettevõtte ja meeskonna kriisist väljatulemine. Stabiilses keskkonnas tegutseva ettevõtte juht ei ole ilmtingimata sama edukas kriiside juhtimisel, kirjutab BDO Eesti personali- ja värbamisteenuste juht Anu Prandi.
Homme nägin ma Ukrainat!
Ei pea olema hiromant, et näha, millist potentsiaali ja võimalust pakub Eesti ettevõtetele Ukraina turg; aitame neil võita sõja, toetame Venemaa agressiooni ohvreid ning läbi lõimuva majanduse paraneb ka julgeolek, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ei pea olema hiromant, et näha, millist potentsiaali ja võimalust pakub Eesti ettevõtetele Ukraina turg; aitame neil võita sõja, toetame Venemaa agressiooni ohvreid ning läbi lõimuva majanduse paraneb ka julgeolek, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Konkurentsiamet sunnib Elektrilevi katkestusi kiiremini kõrvaldama
Konkurentsiameti teatel näitas Saaremaa detsembrikuiste elektrikatkestuste analüüs, et Elektrilevi peab suurendama nii planeerimisoskust kui reaalset rikete kõrvaldamise võimekust.
Konkurentsiameti teatel näitas Saaremaa detsembrikuiste elektrikatkestuste analüüs, et Elektrilevi peab suurendama nii planeerimisoskust kui reaalset rikete kõrvaldamise võimekust.
Siseminister Elmar Vaheri kriminaalasjast: puudub kahtlus, et oleks teisi fiktiivseid lähetusi
Sellist informatsiooni ei ole, et fiktiivseid lähetusi oleks rohkem olnud, sõnas siseminister Lauri Läänemets hommikuprogrammis.
Sellist informatsiooni ei ole, et fiktiivseid lähetusi oleks rohkem olnud, sõnas siseminister Lauri Läänemets hommikuprogrammis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.