Äripäev • 9. märts 2016 kell 6:30

Valeütlustele kihutanud advokaat heideti advokatuurist välja

Eesti Advokatuuri juhatus otsustas heita advokatuurist välja Alla Raudsepa,kes on riigikohtus süüdi mõistetud valeütluste andmisele kihutamises.  Foto: Julia-Maria Linna

Eesti Advokatuuri juhatus otsustas heita advokatuurist välja Alla Raudsepa, kes on riigikohtus süüdi mõistetud valeütluste andmisele kihutamises.

Advokatuuri hinnangul ei saa Raudsepp kutsetegevust jätkata - süüdi tunnistatud advokaadil puudub kutsetööks vajalik usaldusväärsus kohtu, kohtueelse uurimisasutuse, prokuratuuri ning menetlusosaliste ees.

Eesti Advokatuuri esimees Hannes Vallikivi rõhutas, et Raudsepp on riigikohtus süüdi mõistetud ja seadusjõus kohtuotsust ei saa vaidlustada. „Tunnistajate kihutamine valeütluste andmisele on absoluutselt lubamatu, ükskõik kas advokaadi, prokuröri või uurija poolt.“

Põhjenduses märgib juhatus, et otsuse tegemisel ei ole hinnatav küsimus see, kas Alla Raudsepp pani või ei pannud kuritegu toime, selle otsuse on teinud kohus. Juhatus on kindlaks teinud, et Alla Raudsepa kohta on jõustunud tahtlikus kuriteo toimepanemises süüdimõistev kohtuotsus.

Hetkel kuum