• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aivar Pihlak: ma ei tee katet, see on seaduses lubatud

  Advokaadibüroo advokaat Aivar Pihlaku sõnul esindab ta kliendi huve ning tegutseb tema korralduste järgi, ta ei pea seda katte tegemiseks.Foto: Raul Mee

  Advokaadibüroo Legalia advokaat Aivar Pihlak, kelle nime leiab eile avaldatud Panama paberites kolme firma omaniku realt, väidab, et tegu on eksitusega. Pihlak esindab kliendi huve ja on vaid juhatuse liige.

  Järgneb intervjuu Aivar Pihlakuga:
  Kas see oli teile üllatus, et teie nimi Panama paberites esineb seoses mitme firmaga?
  Ei ole. See ei olnud mulle üllatus. Seal on üks faktiviga, ma ei ole nende firmade omanik. Seal on ilmselt mingid vanad andmed, ma olen nende firmade juhatuse liige ja osutan seda teenust oma kliendile õigusabi raames. Ma ei tea, miks ma seal omanikuna olen märgitud, see on minu jaoks üllatus.
  Me saame selle kirja panna ja esitada.
  Jah, ma olen juhatuse liige, toimetan seal ja aitan klienti. Need ei ole minu isiklikud firmad, vaid teostan seda õigusabi raames kliendi huvides, nende firmadega.
  Te teete oma kliendile katet?
  Ei, mitte katet, see on advokatuuri seaduses lubatud. Juhatuse liige, see pole kate, see on ju niisugune, noh, normaalne tegevus. Kui Eestis oled juhatuse liige, siis sa ei tee ju katet.
  Te siis juhite neid firmasid?
  No ma ei juhi, ma olen... Nad sisuliselt ei tegutsegi. Kuidas teile öelda, lihtsalt äriühingud, mis teevad kliendi huvides teisi toiminguid. Jah, juhatuse liige juhib mida iganes. Ma ikkagi väga selgelt toimin kliendi instruktsioonide kohaselt. Mul ei ole mingit isetegevuse võimalust.
  Miks teie klient enda firmad Panamasse peitnud on?
  No ma ei tea.
  Ja lisaks veel advokaadi taha ka?
  Kui seadus seda võimaldab, miks ta ei peaks seda seadusandlikku võimalust rakendama? Ja ma arvan, et see on võib-olla küsimus kliendile, mitte mulle, onju?
  Teie ja teie kolleeg Legaliast, Dragan Perovic, on Panamasse registreerinud firmad läbi Larssen Corporate Service´i. Kuidas see kontakt tekkis?
  Aga miks see oluline on? Vaadake, teie küsimused on juba ette määratud halvustava ja selge iseloomuga, nad ei ole objektiivsed.
  Ma küsin selgitust, kuidas neid firmasid tehakse sinna?
  Mina neid firmasid ei registreeri. Larssen on teenusepakkuja, nagu ükskõik mis firma. Kui sa lähed poodi leiba ostma, siis keegi ju ei küsi, kuidas sa tee leidsid Rimisse. Lihtsalt ma usun, et neid teenusepakkujaid on siin Tallinnas rohkemgi, mitte üks vaid kümme. Kui ühe firmaga on tekkinud mingi koostöö, siis miks ma ei võiks seda kliendile pakkuda, läbi Larsseni. Nad teevad kvaliteetset tööd, on väga tubli firma. Osutavad teenust ja ongi kõik.
  Legalia advokaadibüroo advokaadile Aivar Pihlakule kuulub kolm firmat. Kõik kolm ettevõtet on seotud aadressiga Vilmsi 47, Tallinn. Pihlak oli aastaid tagasi seotud skandaalse ärimehe Ernesto Preatoniga, Pro Kapital Grupi ja Pindi Kinnisvaraga.
  Legalia advokaadibüroo advokaat Dragan Perovic on aktsionär Briti Neitsisaartel registreeritud ettevõtetes Capital Ventures Marketing Corp., Fresco Equities S.A., Laconbay Ltd., Combrink Property Holding INC. ja Zeeland Development Group, kus ta on ka kasusaaja. Ka tema kasutab vahendajana ettevõtet Larssen Corporate Services.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
FEB sai konkurendi ostuks loa
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.