Harro Puusild • 8. juuni 2016 kell 9:45

Graanul Invest: Läti on huvitavam kui Eesti

Graanul Investi tootmine Imaveres.  Foto: Andres Haabu

Graanul Invest on viimastel aastatel investeerinud rohkem Lätti kui Eestisse, sest Läti majanduskeskkond on olnud huvitavam ja pikaajalisema vaatega, rääkis ettevõtte juhatuse liige Jaano Haidla konverentsil “Väärtustame metsa – kasvatame majandust”.

„Meie ettevõtte areng on olnud tõesti kohutavalt kiire. Meie lähiaja investeeringud läbi viimase nelja aasta (2012-2015) olnud suurusjärgus 250 miljonit eurot, millest Eestisse on tulnud 76 miljonit. Ülejäänu on läinud Lätti,“ rääkis Jaano Haidla konverentsil.

„Kui küsida, miks Eestisse on tulnud vaid kolmandik, siis majanduskeskkond on nendel aastatel Lätis olnud lihtsalt huvitavam. Läti on ka võib-olla rohkem investeeringute tegemise aldis, sealne majanduskeskkond on oma olemuselt olnud stabiilsem ja järginud pikemat perspektiivi,“ põhjendas Haidla.

Täna toimub riigikogu konverentsisaalis konverents “Väärtustame metsa – kasvatame majandust”, kus Eestis tegutsevate puidutööstusettevõtete juhid tutvustavad viimasel ajal tehtud investeeringuid.

Loe pikemalt Äripäeva teemaveebist Tööstusuudised.ee

Hetkel kuum