• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaa majandus pöördub tõusule

  Vene lipp SevastopolisFoto: epa

  Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) prognoosib, et Venemaa majandus hakkab uuesti kasvama järgmisel aastal. Seda muidugi juhul, kui nafta hinnad uuesti langema ei hakka, vahendab CNBC.

  „Madalad naftahinnad ja fiskaalsed muutused hoiavad Venemaa majanduse 2016. aastal languses. Oodatav langus ulatub 1,2 protsendini,“ teatas IMF oma raportis. „Prognoosi kohaselt hakkab Venemaa majandus uuesti tõusma 2017. aastal – siis peaks kasv ulatuma 1 protsendini. Sisemaine nõudlus peaks tasapisi taastuma.“
  2015. aastal langes Venemaa majandus 3,7 protsenti. Peamisteks põhjusteks olid nafta hinnalangus ning rahvusvahelised sanktsioonid, mis takistavad riigi ligipääsu finantsturgudele. Kapital hakkas riigist välja voolama ning rubla kurss langes järsult.
  IMF lisas, et Venemaa on oma tegutsemisega suutnud kriisi mõju siiski leevendada. „Valuutakursi režiim on olnud paindlik, pangandussektori likviidsust on tõstetud, eelarvepoliitikaga elavdati majandust ning regulatsioonidest hoidumine aitasid finantssüsteemi stabiliseerida,“ teatas IMF.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.