Mait Kraun • 14. juuli 2016 kell 10:45

Venemaa majandus pöördub tõusule

Vene lipp Sevastopolis  Foto: epa

Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) prognoosib, et Venemaa majandus hakkab uuesti kasvama järgmisel aastal. Seda muidugi juhul, kui nafta hinnad uuesti langema ei hakka, vahendab CNBC.

„Madalad naftahinnad ja fiskaalsed muutused hoiavad Venemaa majanduse 2016. aastal languses. Oodatav langus ulatub 1,2 protsendini,“ teatas IMF oma raportis. „Prognoosi kohaselt hakkab Venemaa majandus uuesti tõusma 2017. aastal – siis peaks kasv ulatuma 1 protsendini. Sisemaine nõudlus peaks tasapisi taastuma.“

2015. aastal langes Venemaa majandus 3,7 protsenti. Peamisteks põhjusteks olid nafta hinnalangus ning rahvusvahelised sanktsioonid, mis takistavad riigi ligipääsu finantsturgudele. Kapital hakkas riigist välja voolama ning rubla kurss langes järsult.

IMF lisas, et Venemaa on oma tegutsemisega suutnud kriisi mõju siiski leevendada. „Valuutakursi režiim on olnud paindlik, pangandussektori likviidsust on tõstetud, eelarvepoliitikaga elavdati majandust ning regulatsioonidest hoidumine aitasid finantssüsteemi stabiliseerida,“ teatas IMF.

 

Hetkel kuum