• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Savisaar: Eesti järgmine president on Mailis Reps

  Mailis Reps ja Edgar Savisaar, tagaplaanil Kadri Simson aastal 2012. Foto: Veiko Tõkman

  „Mina tõesti usun, et Mailis Repsist saab järgmine Eesti Vabariigi president,“ kirjutab Edgar Savisaar tänases Kesknädalas.

  Savisaar selgitab: „Mitte sellepärast, et ta on noor ja naine. Selline hoiak oleks selge šovinism, nagu oleks inimese sugu või vanus mingi puue, mille eest peab andma eelise. Mailis võidab mitte seepärast, et on naine, vaid ta on kõige parem kandidaat.“ Keskerakonna juht lisab, et kõige parem kandidaat on Reps seepärast, et ta on Keskerakonna kandidaat.
  „Mailise puhul võime olla kindlad, et ta ei hakka ärmatama,“ jätkab Savisaar. „Ja ta esindab Eesti huve. Praeguse presidendi puhul tundub, et ta pole mitte Eesti esindaja NATOs, vaid NATO esindaja Eestis.“
  Savisaar kiidab oma kolumnis ka seda, kuidas Keskerakond oma kandidaati valis - volikogus, kus volinikel oli „täielik vabadus otsustada täpselt nii, nagu nemad erakonnale paremaks pidasid“.
  „Miks Reformierakond seda küsimust sisevalimiste teel ei lahenda?“ küsib Savisaar ja vastab: „Sest Siim Kallas võidaks siis pika puuga. Ja see muidugi Rosimannuse-Michali pundile ei meeldi.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Kohvi hind tõusis kümne aasta kõrgeima tasemeni
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Ehitusettevõtete TOP: hinnatõusud pole enam järsud, vaid igapäevased
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.
Teenusedisainer hoiatab: klient keerab selja esimese negatiivse kasutajakogemuse peale
Vaid üksainus negatiivne kasutajakogemus võib rikkuda kliendi ja brändi vahelise suhte, selgus saatest „Lavajutud“.
Vaid üksainus negatiivne kasutajakogemus võib rikkuda kliendi ja brändi vahelise suhte, selgus saatest „Lavajutud“.