• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Türgi massipuhastuse eest pagejad paluvad Soomest varjupaika

  Türgi lippFoto: Boomberg

  Möödunud nädalal palus Soomest varjupaika 11 türklast, mis on senist statistikat arvestades hüppeliselt suur arv, vahendas soomlaste Yle ja lisas, et varjupaiga taotlejate seas on inimesi, kes põgenesid Türgist pärast riigipöördekatset, kui algasid massipuhastused.

  Immigratsiooniameti andmeil on selle aasta algusest kuni juuli lõpuni Soomele varjupaigataotluse esitanud 34 Türgi kodanikku. Sellega võrreldes on eelmise nädalaga lisandunud 11 uut taotlejat märkimisväärne arv, vahendab Yle.
  Väljaanne lisab, et Soomest varjupaika paluvate türklaste seas on ka praeguse Türgi riigivõimu vastaseid. Üks varjupaigataotlejaist olevat väljaande allika sõnul ärimees, kes on rahaliselt toetanud USAs elavat Türgi moslemivaimulikku Fethullah Gülenit, keda president Recep Tayyip Erdogan riigipöördekatses süüdistab.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Advokaadibüroode TOPi võitja: võidu toob oskus muuta vajadusel kiiresti fookust
Tänavuse Äripäeva advokaadibüroode edetabeli võitis juba teist aastat järjest advokaadibüroo Cobalt. Võitudest ja nendeni jõudmisest avaldavad saladusi juhtivpartner Jaanus Mody ja partner Martin Simovart.
Tänavuse Äripäeva advokaadibüroode edetabeli võitis juba teist aastat järjest advokaadibüroo Cobalt. Võitudest ja nendeni jõudmisest avaldavad saladusi juhtivpartner Jaanus Mody ja partner Martin Simovart.