Türgi massipuhastuse eest pagejad paluvad Soomest varjupaika

16. august 2016, 10:15
Türgi lipp
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160816/NEWS/160819830/AR/0/AR-160819830.jpg

Möödunud nädalal palus Soomest varjupaika 11 türklast, mis on senist statistikat arvestades hüppeliselt suur arv, vahendas soomlaste Yle ja lisas, et varjupaiga taotlejate seas on inimesi, kes põgenesid Türgist pärast riigipöördekatset, kui algasid massipuhastused.

Immigratsiooniameti andmeil on selle aasta algusest kuni juuli lõpuni Soomele varjupaigataotluse esitanud 34 Türgi kodanikku. Sellega võrreldes on eelmise nädalaga lisandunud 11 uut taotlejat märkimisväärne arv, vahendab Yle.

Väljaanne lisab, et Soomest varjupaika paluvate türklaste seas on ka praeguse Türgi riigivõimu vastaseid. Üks varjupaigataotlejaist olevat väljaande allika sõnul ärimees, kes on rahaliselt toetanud USAs elavat Türgi moslemivaimulikku Fethullah Gülenit, keda president Recep Tayyip Erdogan riigipöördekatses süüdistab.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    16. August 2016, 10:19
    Otsi:

    Ava täpsem otsing