Äripäev • 16. august 2016 kell 7:15

Türgi massipuhastuse eest pagejad paluvad Soomest varjupaika

Türgi lipp  Foto: Boomberg

Möödunud nädalal palus Soomest varjupaika 11 türklast, mis on senist statistikat arvestades hüppeliselt suur arv, vahendas soomlaste Yle ja lisas, et varjupaiga taotlejate seas on inimesi, kes põgenesid Türgist pärast riigipöördekatset, kui algasid massipuhastused.

Immigratsiooniameti andmeil on selle aasta algusest kuni juuli lõpuni Soomele varjupaigataotluse esitanud 34 Türgi kodanikku. Sellega võrreldes on eelmise nädalaga lisandunud 11 uut taotlejat märkimisväärne arv, vahendab Yle.

Väljaanne lisab, et Soomest varjupaika paluvate türklaste seas on ka praeguse Türgi riigivõimu vastaseid. Üks varjupaigataotlejaist olevat väljaande allika sõnul ärimees, kes on rahaliselt toetanud USAs elavat Türgi moslemivaimulikku Fethullah Gülenit, keda president Recep Tayyip Erdogan riigipöördekatses süüdistab.

Hetkel kuum