Nordea ja DNB töötajaid ootab raske aeg

Nordea Balti üksustes võib tulla koondamisi.  Foto: Andres Haabu
Kaisa Gabral • 25. august 2016 kell 10:00

Täna ühinemisest teatanud Nordea ja DNB töötajatel tuleb ebakindel aasta, ütles Eesti Finantssektori Töötajate Liidu juhatuse aseesimees Tanel Erik Podar.

Peale pikka otsimist ja läbirääkimisi on Nordea otsustanud Balti ärid liita DNB pangaga. Finantstöötajate liidu aseesimees Tanel Erik Podar ütleb intervjuus, et Nordea ja DNB töötajatele tähendab see ebakindlust, samas on Nordea töötajad tema sõnul Eestis kõige paremini kaitstud finantssektori töötajad.

Mida tähendab ühinemine Nordea töötajatele (Eestis, Lätis ja Leedus)?

Suure tõenäosusega tähendab see Nordea ja DNB töötajatele ebakindlat aastat. Paljud töökohad on pankades dubleeritud, alustades tippjuhtidest ja lõpetades telleritega. Kindlasti ei ole uue panga töötajate arv Nordea ja DNB praeguse töötajate arvu summa. Kahtlustan, et ühinemisel on võtmesõna efektiivsuse suurendamine.

 Tanel Erik Podar,,  finantstöötajate liidu juhatuse aseesimees

 Kindlasti ei ole uue panga töötajate arv Nordea ja DNB praeguse töötajate arvu summa. 

Kas Lätis ja Leedus on sarnaselt Eestiga olemas töötajate ametiühingud?

Leedu kohta ei oska öelda, aga Lätis on finantssektori ametiühing olemas. Meie liit teeb Läti ametiühinguga selles küsimuses koostööd.

Mis seisus on Eestis Nordea töötajate ametiühing?

Nordea töötajad on praegu Eestis kõige paremini kaitstud finantssektori töötajad, kuna Nordeas tegutseb väga tugev ja aktiivne ametiühing, millega on liitunud pea 60% töötajatest. Valitud on kolm pädevat usaldusisikut. Nii finantstöötajate liit kui ka Nordea ametiühing kavatsevad teha ühinemise Nordea töötajate jaoks võimalikult valutuks.

Mida teate DNB töökultuurist ja ettevõtte suhtumisest töötajatesse? Erineb see kuidagi Nordea omast? Kuidas ja mille poolest?

Täpselt ei oska kommenteerida, kuid eeldame, et Põhjamaiste pankadena on töökultuur nii Nordeas kui DNBs sarnane. Põhjamaise töökultuuri hulka kuuluvad ka tugevad ametiühingud, millega on liitunud ca 70% töötajatest, ning töötajate huvidega arvestav otsuste tegemise kord.

Hetkel kuum