Eesti Energia sai loa rajada Narva allmaakaevandus

Eesti Energia Estonia kaevandus.  Foto: Raul Mee
Äripäev • 8. september 2016 kell 9:30

Keskkonnaministeerium kinnitas Narva karjääri muudetud kaevandamisloa, mis võimaldab Eesti Energial võtta 2019. aastast kasutusele allmaatehnoloogia, vähendades sellega põlevkivi allmaakaevandamisel tekkivaid kadusid ja kaevandamisega seonduvaid keskkonnamõjusid.

Kombainkaevandamine vähendab põlevkivi kadusid 5–10 protsendile. Senise kamberkaevandamise meetodiga jäeti 22–35 protsenti põlevkivist maa alla maapinda toestama, selgitas Eesti Energia juhatuse liige Margus Vals.

Lisaks põlevkivi säästlikumale kasutamisele vähendab allmaakaevandamine kombainkaevandamise tehnoloogia abil ka keskkonnamõjusid. „Kombainkaevandamine säilitab puutumatuna senise taimestiku ja maastiku üldilme,” lisas Vals.

Narva karjääri kaevandamisloa muutmisele andis nõusoleku ka kaitseministeerium.

Hetkel kuum