TOPis säravad betooni- ja kivitootjad

Ehitusmaterjalitootjate TOPis troonivad raskete materjalide pakkujad.  Foto: Andras Kralla
Äripäev • 21 september 2016

Mullu sai märgatava ehk üle 1,1kordse käibe ja kasumi kasvatamisega hakkama vaid 25 ehitusmaterjalitootjat. Neist pea kolmandik toodab kohalikule turule kive, betooni ja muid raskematerjale, mida eksportida on keeruline.

19. septembril ilmunud Äripäeva Ehituse kuukirjas avaldatud tabel on hulga mitmekesisem, kuid betooni- ja kivitootjad jäävad silma stabiilsusega. Kui teiste ettevõtete tabelikoht on aastatega oluliselt muutunud, siis nende tulem on samas tabeli järgus.

95 edetabelis osalenud materjalitootja kogukäive vähenes 5% võrra, kukkudes 1,2 miljardilt eurolt 1,1 miljardile. Keskmine käive kahanes 12,9 miljonilt eurolt 12,3 miljonile. Ligi viiendiku võrra kahanesid ka ärikasumid, koondkasum 63 miljonilt 51 miljoni euroni, keskmine kasum 665 000 eurolt 541 000-le.

Hetkel kuum