Pille Ivask • 28. september 2016 kell 6:00

Trump: järgmine kord teen Clintonile ära

Donald Trump  Foto: EPA

Vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump lubas, et järgmises teledebatis teeb ta parema etteaste.

Clinton kontrollis esimest debatti pea täielikult ning enamiku ajast kulutas Trump enda õigustamisele. Clinton rõhutas korduvalt, et vastaskandidaat tuleb välja argumentidega, mis ei vasta tõele. “Ta halvustab Ameerikat. Ta paneb meile hüüdnimesid. Ta räägib meist, nagu me oleks arengumaa. Ta räägib nii mustades toonides. Ameerika pole selline,” ütles Clinton.

Trump väitis, et järgmine kord on ta debatil Clintoni vastu karmim. Kui Clinton kritiseeris Trumpi väljaütlemisi naiste arvel, tahtis mees teda koheselt vastu nõelata, viidates Hillary Clintoni abikaasa Bill Clintoni afääridele. “Aga ma otsustasin seda mitte teha, kuna nende tütar viibis ruumis, kus debatt toimus,” lausus ta. Clinton on sellele väljaütlemisele kommentaari andnud ning väitnud, et teda ei huvita, missugust taktikat Trump debattides kasutab. “Juhtigu oma kampaaniat nii, nagu ta ise tahab,” ütles Clinton.

Esialgsetel andmetel jälgis esmaspäeval toimunut debatti 80,9 miljonit inimest. Järgmine debatt toimub 9. oktoobril Saint Louises ning kolmas jõukatsumine 19. oktoobril Las Vegases.

Hetkel kuum