Eestist saab 5G andmeside näidisturg

17. oktoober 2016, 09:40
Eestist saab 5G andmeside näidisturg
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20161017/NEWS/161019761/AR/0/AR-161019761.jpg

Telial on kavas 2018. aastal avada Tallinnas ja Stockholmis korraga 5G-andmesidevõrk, rääkis Eesti Päevalehele Telia juht Johan Dennelind.

"Kui näitame teed Eestis, näitame seda ka teistes riikides, kus Telia tegutseb, ja seeläbi juba kogu sektoris meie piirkonnas. Tahan kasutada Eestit Telia näidisturuna nii konkurentide kui ka teiste piirkondade jaoks," ütles Dennelind Eesti Päevalehele. Tema sõnul pole seda tarvis ainult meelelahutuse, vaid elutähtsate teenuste ja e-tervishoiu jaoks ning selleks on vaja raudse töökindlusega põhivõrku ja suuri investeeringuid.

"Tuleme väga varakult välja 5G andmesidega ja näitame eestlastele, mida tähendab elada gigabiti ühiskonnas või isegi terabiti aladel. Terabiti territoorium võiks olla loodetavasti Tallinn, ja juba väga varsti," märkis ta ja lisas, et ambitsioon on pakkuda igaühele andmesidekiirust üks gigabitt sekundis.

Loe lähemalt tänasest Eesti Päevalehest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. October 2016, 09:45
Otsi:

Ava täpsem otsing