"Valiti halvem variant"

"Kui on muutus, siis sa ei julge investeerida ja luua uusi suhteid. Hirmuõhkkond häirib meid,” tõdes Silicon Valleys tegutsev Hendrik Roosna.  Foto: Andras Kralla
Marge Väikenurm • 9. november 2016 kell 12:45

Silicon Valleys firmaga Upgraded Technologies kanda kinnitanud Hendrik Roosna on kindel, et ameeriklased valisid kahest variandist halvima.

“Kaks kolmandikku ameeriklastest ei käinud valimas. Inimesed ei usu enam poliitikasse. Valiti inimene, kes seda usku veel enam kummutab, nii et järgmistel valimistel on veel vähem valijaid. Asi läheb järjest rohkem ja rohkem kontrolli alt välja,” rääkis Roosna ja lisas, et võitis inimene, kes ütleb, mis pähe tuleb, ja valetab igal sammul. “See oli kõige hullem kampaania, mida Ameerikas näinud olen. Valiti halvem variant, kes ei hoolinud mitte millestki. See on nagu uus normaalsus. See trend on halb.”

Roosna rääkis, et Silicon Valleys oli vaid üks inimene, kes Trumpi toetas. Teised on õnnetud Trumpi triumfi üle. Põhjus peitub selles, selgitas Roosna, et Silicon Valleys tegutsevad ettevõtted vaatavad inimeste vaba liikumise, immigratsiooni ja suurema maailma integreerituse suunas – vastupidiselt Trumpile, kelle poliitika tahab kaitsta koduturgu.

“Silicon Valley vaates on Trumpi võit halb,” nentis Roosna, kelle hinnangul tema ärile otsest kahju ei teki, aga üldmajandusega on teine lugu. “Ebakindlus muudab otsustamise raskemaks. Kui on muutus, siis sa ei julge investeerida ja luua uusi suhteid. Hirmuõhkkond häirib meid.”

Eesti ei peaks aga majanduse ega julgeoleku pärast muretsema, on Roosna arvamus. “See ei ole nii hirmus pilt, nagu püütakse maalida.”

Hetkel kuum