• Jaga lugu:

  Venemaa kiusab autotootjaid

  Sevastopoli linnakaart: Venemaa tahab nõuda autotootjatelt avada teeninduskeskus igas regioonis, kaasa arvatud Krimm.Foto: epa

  Tulevast aastast tahab Venemaa panna Euroopa ja USA autotootjad valiku ette: kas jääda ilma osalusest Vene autoturul või saada kaela trahvid tegutsemise eest Krimmis, kirjutas Kommersant.

  Nagu kirjutab väljaanne, siis kavatseb Venemaa tööstus- ja kaubandusministeerium kohustada autokontserne avama oma teeninduskeskuse Venemaa igas regioonis, ning see puudutab ka läänemaailmas Venemaa osana tunnustamata Krimmi. Pole saladus, et annekteeritud poolsaarel praegu töötavad välismaalased kasutavad sanktsioonide tõttu skeeme, olles end arvele võtnud Krimmi naabruskonna linnades, näiteks Krasnodaris või Novorossiiskis.
  Ministeerium selgitas, et ametlikud autoteenindused saavad võimaluse taotleda riigiabi, mille maht on tuleval aastal 60 miljardit rubla ehk umbes 928 miljonit dollarit.
  Nende seas, kes selle plaani elluviimise korral oleksid raske valiku ees, on näiteks Renault, Toyota ja Ford. Samas märgib väljaanne, et mingeid otsuseid ei ole ministeeriumis alla kirjutatud ning kogu idee on veel ebaselge.
  Krimmi poolsaarel on täna ametlikult esindatud Lada, UAZ, GAZ, Euroopast PSA Peugeot Citroen, VW Group, korealaste Hyundai ja Kia, hiinlaste Lifan, Chery, Geely ning jaapanlaste Nissan. Täielikult puudub Krimmis esindus aga Lexusel ja Jaguar Land Roveril.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Tehnoloogiahiiud lõid ootusi; investorite tuju see ei tõstnud
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Terviseameti külmladude uuringud jätkuvad, raisku läks 3 miljonit eurot
Terviseamet andis ülevaate külmladude soojenemisest, mille tõttu läks riknema 100 000 doosi vaktsiini ja ravimit.
Terviseamet andis ülevaate külmladude soojenemisest, mille tõttu läks riknema 100 000 doosi vaktsiini ja ravimit.
Eestlase asutatud Workland võtab üle Soome konkurendi ärid
Eesti koostöötamiskeskuste ja täisteenusbüroode kett Workland laiendab oma võrgustikku kahe keskuse võrra, võttes üle UMA keskused Tallinnas Maakri tänaval ning Vilniuses GO9 keskuses, teatas ettevõte.
Eesti koostöötamiskeskuste ja täisteenusbüroode kett Workland laiendab oma võrgustikku kahe keskuse võrra, võttes üle UMA keskused Tallinnas Maakri tänaval ning Vilniuses GO9 keskuses, teatas ettevõte.