• Jaga lugu:

  Jaapan seob pensionid hinnamuutustega

  Jaapani jeenFoto: epa

  Jaapan seab sisse uut pensionisüsteemi, mille alusel hakkavad pensionid sõltuma hinnatasemest: kui hinnad kerivad, tõuseb ka pension, kui langevad, siis see kahaneb.

  Muudatusi tähendab ühtlasi, et Jaapani pensionäride üsna pikka aega kestnud hea põli on läbi: kui hinnatase on seni Jaapanis pigem langenud, siis pensioneid pole see mõjutanud.
  Muudatuse eesmärk on teha Jaapani pensionisüsteem jätkusuutlikumaks, arvestades, et riigi elanikkond vananeb. Parlamendi ülemkoda peaks pensionisüsteemi muudatust hääletama täna.
  Esialgse kava järgi juurutatakse uut pensionisüsteemi järk-järgult ning juba aastaks 2021 peaks valitsusel olema õigus pensione vastavalt hinnatasemele reguleerida.
  Märtsis lõppevaks fiskaalaastaks on Jaapani valitsus maksnud pensioniteks ligi 55 triljonit jeeni ehk 476 miljardit dollarit, mis moodustab kümnendiku Jaapani majandusest. Jaapanis saab pensioni üle 40 miljoni inimese.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.