• Jaga lugu:

  Suri Ülo Pärnits

  Suri Mainor Ülemiste nõukogu esimees Ülo Pärnits.Foto: Andres Haabu

  Täna suri raske haiguse tagajärjel tuntud Eesti ettevõtja ja ühiskonnategelane Ülo Pärnits.

  Suvel 80. aasta juubelit tähistanud majandusdoktor Pärnits oli Mainor Grupi nõukogu esimees ja suuromanik. Ülo Pärnits töötas Mainoris aastast 1972, teda teatakse kui Eesti esimese holding-firma loojat ja juhti alates 1979. aastast kuni tänaseni.
  Taasiseseisvumise järel oli Pärnits üks Koonderakonna asutajatest ja selle majandusnõukoja esimees. Möödunud sajandi 1980ndatel ja 1990ndatel Eesti tippjuhtide taimelavaks olnud Mainori traditsioone jätkas Pärnits arendades ja viimastel aastatel ka rektorina juhtides Eesti suurimat ettevõtluskõrgkooli Mainor. 2010. aastal sai Ülo Pärnitsast Ernst & Youngi asutatud ettevõtja elutööpreemia esimene laureaat.
  Mainori grupi tegevus on koolitamine, konsulteerimine ja arendus, täna arendab grupp Ülemiste City Targa Äri Linna ning juhib gruppi kuuluvate ettevõtete tegevust. Mainori tegevusalaks on ka Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainor juhtimine, tuuleenergeetika arendamine ning kinnisvara haldamine oma kinnistutel. Mainori tütar- ja sidusettevõtted tegutsevad puidu, metalli ja energeetika alal ning annavad tööd ligi 300 inimesele.
  Viimasel kümnendil oli Ülo Pärnitsa tegevuse nähtavaim osa Tallinnas Baltimaade suurima ärilinnaku Ülemiste City arendamine. Mõni kuu tagasi avati tema osalusel Ülemistel Eesti suurima kontorihoone – Öpiku maja – esimene etapp. Linnakus tegutsevate ettevõtete aastakäive on miljard eurot ning seal töötab 8000 inimest.
  Ajalukku läks Ülo Pärnits ka ajalehe Äripäev ühe asutajana. Koos Rootsi meediakontserniga Bonnier 1989. aastal asutatud Äripäevas müüs Pärnits oma osaluse 1997. aastal. Müügist saadud miljonid võimaldasid Mainoril tasuda Dvigateli erastamise eest ning panna alus Baltimaade suurima ärilinnaku Ülemiste City rajamisele.
  Ülo Pärnitsat jäävad leinama poeg ja tütar peredega. Ärasaatmine toimub 27. detsembril kell 14 Tallinnas Ülemiste City restoranis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA börsinädala lõpetas tehnoloogiaaktsiate müügilaine
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
20 aastat Elisat juhtinud Sami Seppänen lahkub ametist Lisatud Seppäneni kommentaar!
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.